Studenti dobili priliku upoznati se s mogućim budućim poslodavcima

Autor: Borivoje Dokler , 29. lipanj 2017. u 22:00
Izravna komunikacija između studenata i predstavnika kompanija imperativ je kada je u pitanju nadograđivanje studentskog iskustva

Dan karijera sastavni je dio obrazovanja američkoga koledža koji svoje studente od prvoga dana priprema za prave poslovne izazove.

Nakon dubrovačkog, održan je i tradicionalni Dan karijera RIT Croatia u hotelu Westin u Zagrebu, sastavni dio obrazovanja američkoga koledža koji svoje studente od prvoga dana priprema za prave poslovne prilike i izazove koji ih na tržištu rada očekuju nakon diplome. Kao i svake godine, događanje je okupilo nekoliko stotina sudionika – točnije, gotovo 500 studenata imalo je prilike slušati prezentacije i izlaganja predstavnika više od 30 kompanija iz raznih sektora poslovanja.

Uz izravnu komunikaciju s predstavnicima kompanija, studenti su imali priliku sudjelovati u tri panel diskusije: jedna je bila posvećena području upravljanja ljudskim potencijalima, druga tehnologiji (Internet of Things) i treća poslovanju u kompaniji ili razvoju vlastitog poslovanja. Na panelima su sudjelovali renomirani i poznati stručnjaci iz industrije od kojih su neki diplomanti RIT Croatia.  Osim panel diskusija, studenti su prisustvovali zanimljivoj radionici te su imali priliku sudjelovati u speed networking konceptu, osmišljenom za ostvarivanje maksimalne komunikacije između studenata i potencijalnih poslodavaca.  "Dan karijera za RIT Croatia predstavlja jednu od najvažnijih tradicija tijekom 20 godina postojanja i djelovanja u Hrvatskoj. Omogućavanje izravne komunikacije između studenata i predstavnika kompanija imperativ je kada je u pitanju nadograđivanje studentskog iskustva. Visoko obrazovanje uz akademsku stranu, treba imati i praktičnu primjenu, a poslovni networking jedna je od komponenti koja uvelike pridonosi jačanju samopouzdanja i otvaranju novih perspektiva našim studentima", izjavio je dekan RIT Croatia Don Hudspeth.

 

Kecić

Imala sam priliku naučiti kako se ponašati u poziciji leadera i morala sam biti spremna preuzeti odgovornost na sebe.

 Na Danu karijera u Dubrovniku sudjelovala je i Andrea Kecić s druge godine studija International Hospitality and Service Management, koja je istaknula da je bila impresionirana događajem, bez obzira na to što je prisustvovala i prošlogodišnje izdanju. "Ove godine imala sam čast biti Head Volunteer Supervisor, što je značilo da sam imala uvid u pripremu eventa prije njegove realizacije, a na samom eventu bila sam odgovorna za ostale volontere i brinula se da sve ide prema rasporedu te da predstavnici, studenti i volonteri otiđu s pozitivnim iskustvom. Ovo je bila divna prilika da uđem u svijet Event Managementa, koji me inače i osobno privlači kao moguća karijera nakon završetka fakulteta. Imala sam priliku naučiti kako se ponašati u poziciji leadera i morala sam biti spremna preuzeti odgovornost na sebe", kaže Andrea Kecić te ističe kako je uz jako informativne panel diskusije i predstavljanje pojedinih kompanija, bilo jako korisno i popričati s predstavnicima kompanija u opuštenoj atmosferi i bez stresa.

"Svi predstavnici bili su jako pristupačni i otvoreni, a i jako cijenim to što su bili spremni uzeti životopis, dati neki savjet pa čak i zapisati kontakte studenata kako bi im se naknadno javili. Sudjelujem na svim događajima koje fakultet organizira, ali moram priznati da ovaj smatram najkvalitetnijim jer pruža studentima direktan kontakt s mogućim budućim poslodavcima i priče s predavanja i radionica stavlja u praksu tako da svaki student može osjetiti kako je to biti dio poslovnog svijeta barem na jedan dan", kaže Andrea Kacić. Na zagrebačkom izdanju Dana karijera bila je i Iva Anić, studentica treće godine studija International Business.

 

Macukić

Ovo je super prilika za poslodavce i za studente. Pronašli smo mnogo potencijalnih kandidata za praksu ovo ljeto.

"Cijeli događaj je jedna jako lijepa priča jer doprinosi zbližavanju studenata s industrijom i obratno. Daje industriji i tvrtkama lice, ime i prezime, a upravo ta osobna dimenzija je ono što nikada ne smijemo podcjenjivati. Cilj je pronaći točku gdje se preklapaju interesi, sposobnosti i osobnosti studenata i poslodavaca. Dani karijera su tu da doprinesu stvaranju prostora za interakciju koja će ih do te točke i dovesti", smatra Iva Anić. Na događaju u Zagrebu bio je i Filip Macukić, koji je nedavno diplomirao na RIT Croatia, a na panelima je sudjelovao kao suosnivač digitalne agencije Enfluar.

 

Anić

Događanje daje industriji i tvrtkama lice, ime i prezime, a upravo ta osobna dimenzija je ono što nikada ne smijemo podcjenjivati.

"Dan karijera vidim kao super priliku kako za poslodavce tako i za studente. Kao studentu mi je bio vrlo zanimljiv i koristan jer mi je omogućio da upoznam vodeće ljude iz različitih firmi. Samim time razvio sam samopouzdanje koje se pokazalo ključnim za buduće intervjue i poslovne prilike. Sada se vraćamo Danima karijera kao firma jer nam daje priliku da upoznamo te iste studente, koji smo nekad i sami bili te im pružimo priliku za poslovni razvoj kao što je i nama jednom bila pružena. Pronašli smo mnogo potencijalnih kandidata za praksu ovo ljeto, a pridružit će nam se dvije osobe", istaknuo je Filip Macukić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close