Prvaci industrijske inovacije dokazali da znaju biti brižni prema zajednici i okolišu

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 14. studeni 2017. u 22:00
U tvornici solinskog AD Plastika

Postavili smo vrlo visoke standarde kvalitete i inovativnosti, ali i ambiciozne ciljeve po pitanju DOP-a, kaže Marinko Došen.

Tvrtkom koja je na području društveno odgovornog poslovanja ostvarila u prošloj godini najveći napredak proglašena je AD Plastik Grupa.

Naime, kao sve važniji čimbenik na globalnom automotiv tržištu posvećeni su poštivanju iznimno visokih standarda kvalitete, očuvanja okoliša i održivog poslovanja, a strateški su doznali smo, usmjereni na promicanje znanja, profesionalni i osobni razvoj svakog pojedinca. U kompaniji vjeruju da su zadovoljstvo i motivacija njihovih zaposlenika ključni za uspjeh kompanije, a u svemu tome se vode i načelima i UN-ovim dokumentom Ciljevi održivog razvoja 2030.  Osim izvrsnih rezultata po pitanju zaštite okoliša, kroz Indeks DOP-a pohvaljena je i dobra praksa u omjeru lokalnih dobavljača u odnosu na strane. "Nagrada Indeks DOP-a potvrda je uspješnog provođenja društveno odgovornih praksi u našoj kompaniji.

Ova nagrada ujedno je velika odgovornost i poticaj kako bi u budućnosti bili još bolji. Svjesni smo odgovornosti prema zajednici i okruženju u kojem poslujemo, jer kao što se svaki pojedinac treba truditi živjeti u harmoniji s prirodom, tako i svaka kompanija treba poslovati u harmoniji sa svojim okruženjem. I to je ono čemu težimo. Postavili smo vrlo visoke standarde kvalitete i inovativnosti u našem poslovanju, ali i ambiciozne ciljeve po pitanju društveno odgovornog poslovanja.

Ono je dio našeg korporativnog upravljanja, a u budućnosti ćemo se truditi biti još bolji partneri prirodi i zajednici u kojoj poslujemo", komentar je predsjednika Uprave AD Plastika Marinka Došena. Svoj doprinos zajednici daju aktivnim sudjelovanjem u radu nacionalnih i regionalnih gospodarskih inicijativa koje zastupaju strateške interese hrvatskog gospodarstva. Ostvarivanju pametnog, održivog i uključivog rasta i razvoja pridonose i unaprjeđivanjem teorije i politike industrijskog razvoja i podupirućih politika uz interdisciplinarni pristup kroz članstvo u think tank organizaciji Instituta za industrijski razvoj te u svom poslovanju primjenjuju principe predostrožnosti kojima se izbjegava mogući rizik od primjene nove tehnologije, barem dok saznanja o njenom utjecaju na okoliš i zdravlje ljudi ne budu potpuna.

Tijekom 2016. nastavljene su implementacije najboljih praksi te razvoj u područjima održivog gospodarenja energijom, zaštite zdravlja i sigurnosti. Uvođenjem sustava gospodarenja energijom iste te godine efikasnost korištenja energije u kompaniji prati se preko pokazatelja potrošnje po kilogramu utrošenog materijala, a ne prema jedinici proizvoda. Uz to, električna je energija glavni energent kompanije čiji udio u ukupnoj potrošnji iznosi 865. Njihova postrojenja nemaju negativnih utjecaja na vodni ekosustav dok je opskrba vodom osigurana internim sustavima vodoopskrbe, kao i da u proizvodnim procesima nisu emitirali tvari koje uništavaju ozonski sloj.

Komentirajte prvi

New Report

Close