“Preparing Global Leaders Forum” ove godine prvi put u Hrvatskoj

Autor: Promo , 21. ožujak 2017. u 08:49
Foto: Press

Preparing Global Leaders Forum (PGLF) je svjetski obrazovni forum čiji je cilj intenzivnim seminarima i radionicama diljem svijeta promijeniti paradigmu vodstva.

Svjetski poznata obrazovna organizacija Preparing Global Leaders Forum ove je godine prvi put pripremila petodnevni intenzivni business program – PGLF Croatia, koji se održava od 20. do 25. ožujka 2017. na Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS) smještenom na prekrasnoj lokaciji na samim obroncima Marjana u Splitu.

Preparing Global Leaders Forum (PGLF) je svjetski obrazovni forum čiji je cilj intenzivnim seminarima i radionicama diljem svijeta promijeniti paradigmu vodstva. Taj međunarodni obrazovni networking program namijenjen je top studentima završnih godina studija i mladim stručnjacima iz cijelog svijeta, kojima se kroz predavanja i radionice nastoje prenijeti specifična znanja i aktualne informacije potrebne za učinkovito vođenje u današnjem globaliziranom svijetu. Program je pod vodstvom dr. Sama Potolicchija, osnivača PGLF-a te profesora i voditelja Globalnih studija na sveučilištu Georgetown koji je 2012. godine proglašen jednim od najboljih profesora u Americi prema Princeton Review.

Osmišljen za 30 visokokvalificiranih mladih budućih lidera (25-35 godina) iz različitih poslovnih područja, PGLF Croatia će se usmjeriti na vodstvo, inovacije i kreativnost, globalnu ekonomiju i korporativno poduzetništvo. Tijekom petodnevnog programa polaznici će uz predavanja imati priliku rješavati poslovne slučajeve te sudjelovati na brojnim radionicama i panelima posebno osmišljenima za poticanje poduzetničkog i inovativnog načina razmišljanja. Sudjelovanjem u programu sudionici postaju dio rastuće globalne mreže mladih lidera iz više od 100 zemalja, a uz međusobno upoznavanje imat će priliku i upoznati predavače s kojima će razmjenjivati iskustva i poslovne ideje.

Predavanja i radionice držat će svjetski poznati predavači – Sam Potolicchio (Georgetown), Matt Spence (Stanford) i Branden Thornhill-Miller (Oxford), koji će obuhvatiti brojna područja iz globalne ekonomije, politike, psihologije i menadžmenta kojima današnji lideri trebaju vladati kako bi bili uspješni u svojem poslu.

Sam Potolicchio direktor je Globalnog obrazovanja na jednom od najrenomiranijih sveučilišta u SAD-u, Georgetown University u Washingtonu, te je dobitnik nagrade “Best Professors in America” dodijeljene od strane Princeton Reviewa. Gostovao je kao predavač i na brojnim drugim top svjetskim sveučilištima kao što su primjerice Oxford, Yale, Cambidge i LSE te je bio službeni predavač internacionalnog leadership programa Kongresa SAD-a. Predaje i na Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration u Moskvi.

Dr. Matt Spence kao vrhunski stručnjak s područja međunarodnih odnosa, bivši je zamjenik ministra obrane za Bliski Istok te posebni pomoćnik bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame i viši direktor za međunarodne ekonomske poslove. Dodatno, partner je u venture capital fondu Andreessen Horowitz, dok je prethodno radio kao direktor kompanije Guggenheim Partners.

Dr. Branden Thornhill- Miller se posebno ističe u svom radu i istraživanjima na području bihevioralne ekonomije, kreativnosti i psihološke različitosti pojedinaca unutar organizacije. Trenutačno radi kao konzultant u navedenim područjima, u suradnji sa sveučilištem Sorbonne i sveučilištem Oxford, gdje je prethodno radio i kao predavač na kolegijima psihologije te bio direktor Studija psihologije i filozofije.

Uz njih će predavanja držati i brojni domaći predavači – predsjednik Uprave tvrtke METRO Cash & Carry Croatia Marc Carena, i voditeljica ljudskih resursa i korporativnih komunikacija METRO Cash & Carry Croatia Nela Bučević, direktorica prodaje i marketinga tvrtke Saab Sanja Hrvojević Beganović, osnivač Behavea Boris Šurija te poznati profesor stanične biologije i osnovač MedILS-a Miroslav Radman.

Više o Forumu i ostalim aktivnostima koje priprema saznajte na www.pglf.org , a za detaljnije informacije o PGLF Croatia programu možete saznati na croatia.pglf.org

New Report

Close