Osnovnoškolci i srednjoškolci s juga Hrvatske oduševili poduzetničkim idejama

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2022. u 10:30
UPSHIFT radionica / Foto: PD

Žele pokrenuti pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici.

Na prvoj ovogodišnjoj radionici UPSHIFT prošlog je vikenda u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovalo deset timova mladih iz osnovnih i srednjih škola koji svojim idejama žele pokrenuti pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici.

Tri tima osvojila su odlukom stručnog žirija novčane nagrade u iznosu od 7500 kuna i mentorsku podršku tijekom provedbe projekta. Sudjelovalo je ukupno 35 učenika u timovima od tri do pet učenika.

Pobjednici UPSHIFT radionice u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji su:

Tim 4: Josipa O., Lucija R. i Josipa B. iz Komercijalno-trgovačke škole u Splitu koje će se u projektu usmjeriti na edukaciju mladih o spolnom odgoju.

Tim 6: Petra S., Karmela K., Vanja Š. i Saša Š. iz Osnovne škole Vladimira Nazora u Pločama koji će svojim projektom provesti radionice za izradu didaktičkih predmeta namijenjenih djeci kojoj su potrebne.

Tim 8: Lovre K., Lana M. i Danijela K. iz Osnovne škole braće Radića u Bračeviću koji će projektom pokušati riješiti izazov nedostatka knjižnice u područnoj školi.

Dosad je sudjelovao 19 županija

Do danas je u UPSHIFT programu u 19 hrvatskih županija sudjelovalo više od 300 učenika, koji su okupljeni u timove razvijali 70 rješenja, od kojih su 34 dobila financijsku i mentorsku podršku za daljnju provedbu. Mladi od 13 do 19 godina su sudjelovanjem na programu kreirali rješenja za izazove iz područja ekologije i zaštite okoliša, obrazovanja, inkluzije i borbe protiv diskriminacije, kvalitete života mladih, i mnogih drugih, mladima bitnih tema.

UPSHIFT je trodnevna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Kako bi sudjelovali u radionici, mladi okupljaju timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Program zajednički provode Ured UNICEF-a za Hrvatsku i HUKI u okviru UNICEF-ovog programa za mlade „ZABUM – za budućnost mladih“

Komentirajte prvi

New Report

Close