Odabrani finalisti izbora Zlata vrijedan

Autor: Večernji list , 13. travanj 2017. u 21:59
Lanjska pobjednica Umihana Šahdanović

Između 21 kandidata i tri mlada biraju se najbolji OPG i mlada nada.

Prave sireve, bave se ratarstvom i stočarstvom, imaju seoski turizam, sade lavandu, voće, povrće, presadnice, uzgajaju patke, svinje, goveda, koze…

Djelatnosti su to finalista ovogodišnje, četvrte završnice projekta "Zlata vrijedan" – izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, a u organizaciji Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede. U konkurenciji za Agrooskar svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedan OPG, njih ukupno 21, a bira se i najbolja mlada nada u poljoprivredi, i to između troje kandidata. Kriterij za izbor mladog poljoprivrednika jest da nije stariji od 40 godina i da nositelj OPG-a nije dulje od pet godina.

Odluku o poljoprivrednicima koji su ušli u završnicu donio je stručni žiri kojemu je predsjednik zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, a članovi su Leticija Hrenković iz Ministarstva poljoprivrede, ravnatelj Savjetodavne službe ZdravkoTušek, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić, pomoćnica glavnog urednika Večernjaka Mirjana Žižić, glavni urednik portala Agrobiz.hr Miroslav Kuskunović, predsjednik Udruge mladih poljoprivrednik Jan Marinac, urednik Plodova zemlje Vlatko Grgurić te lanjska pobjednica Umihana Šahdanović.

Reportaže o nominiranima bit će tijekom svibnja u Večernjem listu i emisiji Dobro jutro HTV-a. Tko je najbolja mlada nada te koja su tri OPG-a bila najbolja po odluci žirija, a koji po odluci čitatelja Večernjaka bit će poznato 8. lipnja na svečanoj dodjeli u Ivanić-Gradu.

Komentirajte prvi

New Report

Close