Obiteljski biznis proizvodnje sireva u mjestu Loborika nedaleko od Pule traje više od trideset godina. Kako tvrdi Vesna Grubešić, vlasnica obrta Vesna Loborika, temelj njihova biznisa je tradicija.
Obrt je to koji obuhvaća proizvodnju, prodaju i ugostiteljski objekt u kojem plasiraju svoje proizvode u restoranskoj ponudi. Naša se proizvodnja temelji na tradicionalnoj izradi istarskih sireva, uz primjenu suvremenih metoda sirarske tehnologije˝, objašnjava Vesna Grubešić. Sirana je započela je s radom 1997. godine, a od 2005.godine imaju HACCP sustav kojim osiguravaju proizvodnju i zdravstvenu ispravnost hrane. Danas imaju 18 zaposlenika, a u ovaj obiteljski posao uz Vesnu uključeni su suprug, sin, kći i zet.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu