Istarska tvrtka BioSeedLab razvila je brend Dopo Dropo u okviru ideje iskorištavanja dropa/komine koja preostaje nakon prešanja grožđa u proizvodnji vina.
Kako objašnjava Marko Makek iz BioSeedLaba, komina kao nusproizvod vinarstva ima vrijedan sirovinski potencijal, a iskoristiti se može gotovo sto posto komine te se iz nje može proizvesti ulje sjemenki grožđa, brašno sjemenki grožđa, brašno od pokožice, ali i nekoliko aktivnih tvari (antioksidans OPC, resveratrol).
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu