Najveći cloud izvoznik lani rastao 18 posto

Autor: Bernard Ivezić , 02. srpanj 2020. u 22:00
Boran Lončarić/Emica Elvedji/PIXSELL

U telekomunikacijama se GDi pozicionirao kao strateški partner operatera

GDi grupa, prvi veliki hrvatski cloud izvoznik, objavila je da je 2019. zaključila s rastom prihoda od 18 posto na 123 milijuna kuna.

Tri četvrtine prihoda ostvarila je od izvoza, a najveći korisnici su joj kompanije u javnom i privatnom sektoru.

U privatnom sektoru najveći rast GDi je ostvario u poljoprivredi i telekomunikacijama. U proizvodnji hrane i poljoprivredi lani je kočio 102,9 posto na krilima suradnje s najvećim mađarskim proizvođačem hrane u Hrvatskoj.

Naime, GDi je razvio rješenja koja kombiniraju GPS, satelite i bespilotne letjelice za prikupljanje podataka te tako pomažu u povećanju proizvodnje, učinkovitijem upravljanju zemljištem i boljem upravljanju distribucijskom mrežom za opskrbu hranom.

U telekomunikacijama se GDi pozicionirao kao strateški partner operatera, koji povezuje njihovu imovinu, resurse i operacije za pružanje usluga u konvergentnoj tehnologiji. U energetskoj industriji kompanija je najviše prisutna kao partner distributera plina te tu bilježi rast od 15,4 posto.

U infrastrukturi najviše radi na digitalizaciji vodovodnih mreža. U transportu i logistici se širi zahvaljujući cjelovitom rješenju za kompleksno planiranje ruta i optimizaciju transporta.

Komentirajte prvi

New Report

Close