Na jednom mjestu pregled informacija o poslovanju tvrtki

Autor: Andreja Šantek , 28. ožujak 2013. u 08:30
El koncept u sklopu europskog programa Eureka pokrenuo financijski portal

Tvrtke 24sata i El koncept nedavno su potpisale ugovor o poslovnoj suradnji kojim je 24sata postao marketinški i komercijalni partner Fininfo portala.

El koncept, hrvatsko poduzeće specijalizirano za razvoj internetskih portala, financijske i analize kreditnih rizika, vodeći je partner u projektu Finessence iz europskog programa Eureka. Cilj projekta bio je razvoj inovativne web aplikacije www.fininfo.hr koja će na jednom mjestu pružiti sve relevantne informacije o financijskom stanju (poslovanju) i kreditnim rizicima hrvatskih pravnih subjekata. Portal Fininfo prilagođen je trenutnim ekonomskim uvjetima te će doprinijeti smanjenju rizika poslovanja i nelikvidnosti, kao i pokretanju novog investicijskog ciklusa hrvatskog gospodarstva.

Suradnja s 24sata

"Portal je zaživio u listopadu prošle godine, a već sada imamo brojne klijente. Sa zadovoljstvom mogu reći da interes raste iz mjeseca u mjesec", kaže voditelj projekta Goran Šimić iz tvrtke El koncept. U tvrtki se nadaju da će tržišnom uspjehu Fininfo portala doprinijet i poslovna suradnja s tvrtkom 24sata, jedinim izdavačem dnevnog poslovnog lista Poslovni dnevnik, kao i elektroničkih publikacija www.poslovni.hr, www.24sata.hr, www.pametnakuna.hr, www.vecernji.hr. Naime, 24sata i El koncept nedavno su potpisali ugovor o poslovnoj suradnji kojim je 24sata postao marketinški i komercijalni partner Fininfo portala. Aktualno stanje u hrvatskom gospodarstvu, kažu u tvrtki, uzrokovano neadekvatnim upravljanjem rizicima i nepotpunim pristupom analizi poslovanja, ogleda se u visokim financijskim gubicima, velikom broju predstečajnih nagodbi i stečajeva.

Stoga su informacije o financijskom poslovanju, poslovnim rizicima i bonitetu ključne za donošenje kvalitetnih odluka i uspjeh poduzeća, u Hrvatskoj je posebice izražena i potreba za kvalitetnom bonitetnom i financijskom analizom. Nadalje, narušena likvidnost jedan je od najvećih problema jer se neplaćene obveze kontinuirano povećavaju i stvaraju ozbiljne probleme za sve pravne osobe, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini. U tvrtki ističu da će se odnos prema riziku trajno promijeniti i da poslovanje više neće biti zasnovano na postulatima koji su vrijedili prije početka sadašnje financijske krize, proizvoljnim prosudbama i neopstojnim modelima visokog i stalnog rasta.Iz tih razloga, kažu, portal Fininfo na jednom mjestu, u modernom i korisnicima prilagođenom okruženju, pruža visokovrijedne i pouzdane informacije o rizicima poslovnih subjekta, strukturi ključnih osoba u poduzećima i poveznicama koje one imaju s drugim fizičkim i pravnim subjektima. 

Financijska edukacija

Također, Fininfo omogućava pregled i analizu poslovanja konkurencije, praćenje važnih promjena (blokade računa, promjene ključnih osoba i dr.), ali osigurava i preduvjete za pronalaženje kvalitetnih kupaca, povećanje prodaje i rezultata poslovanja. Uz to, portal će pružati i mogućnost za kontinuiranu financijsku edukaciju, a posljedično će se poboljšati kvaliteta poslovnih i financijskih informacija o hrvatskim pravnim subjektima, kao i kvaliteta upravljanja kreditnim rizicima na razini cijelog gospodarstva.

Europski projekt

Sufinanciran od slovenske i hrvatske Vlade

Krovna europska mreža Eureka za tržišno usmjereno istraživanje i razvoj prepoznala je važnost i inovativnost projekta Finesssence (www.fininfo.hr) čiji je razvoj vodio El koncept te je odobrila korištenje znaka  Eureka, ali tek nakon što je projekt prošao strogu međunarodnu evaluaciju. Ovaj prestižni znak osigurava vidljivost i dodanu vrijednost na europskom tržištu te označava kvalitetu projekta i njegovih partnera prema potencijalnim klijentima. Projekt Finessence sufinanciraju vlade Hrvatske i Slovenije, a temeljem sporazuma s hrvatskim Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, ulogu provedbenog tijela za program Eureka preuzeo je Bicro. U projektu su uz El koncept sudjelovali i zagrebački BSS, te slovenski B2, 3Sigma i Ekonomski fakultet u Ljubljani. El koncept je i kreator izvornog dizajna, sadržaja i većine modela koji su ugrađeni u Fininfo aplikaciju, kaže Šimić, te je osigurao većinu financijskog znanja i stručnih kompetencija potrebnih za razvoj web portala.

Za korisnike

Osnovne prednosti portala www.fininfo.hr

  • značajna ušteda vremena (sve informacije objedinjene na jednom mjestu uz visoku kvalitetu obrade informacija, dnevno praćenje važnih promjena) 
  • poboljšanje procesa upravljanja rizicima (bonitetna ocjena, blokade, mreža povezanih osoba) 
  • smanjenje troškova i optimizacija poslovanja (smanjenje nenaplativih potraživanja, povećanje produktivnosti, benchmarking)
  • unapređenje prodaje i marketinga (učinkovit izbor kvalitetnih klijenata)  
  • kontinuirano obrazovanje kroz edukativne sadržaje (e-škola, stručne teme, leksikon)

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bravo! [emo_palacg]

New Report

Close