Maturantima otkrivaju kako do dobrog eseja

Autor: Marta Duić , 22. ožujak 2021. u 22:00
Radionice su organizirane putem Zooma/SHUTTERSTOCK

Radionice počinju u ožujku, a fokusirane su i na vještinu komunikacije sadržaja.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) već dva desetljeća promiče važnost visokog obrazovanja i priprema zainteresirane na vlastiti put visoke edukacije.

Novi projekt pod nazivom „Essay Writing Skills“ namijenjen je učenicima završnih razreda srednje škole koji svoju edukaciju namjeravanju nastaviti na preddiplomskim studijima u inozemstvu.

Radionica Essay Writing Skills održavaju se na engleskom jeziku online putem aplikacije Zoom, a u pitanju je trodijelni je program IRO-a, fokusiran na učenje pisanja prijavnog eseja za upis na inozemna sveučilišta.

Predavanja će održati Karin Taylor, voditeljica obrazovnih projekata u Austriji i Hrvatskoj, a prva radionica planirana je za ožujak. Kako ističu iz IRO-a, u tri susreta polaznici će imati priliku naučiti kako oblikovati i izraziti svoju osobnu motivaciju, znanje i iskustvo na samouvjeren i originalan način te se time izdvojiti kao jedinstveni kandidat pri prijavi na željeno sveučilište.

Savjeti prije pripremanja eseja, uz samo pisano stvaranje vlastite priče, samo su neki od vrlo važnih koraka na putu do znanja.

˝Pokazivanje vrijednosti, kao što su posvećenost i motivacija, ostavljanje dobrog prvog dojma te dokaz o razumijevanju vlastite motivacije i predmeta zanimanja, ključni su dijelovi prijavnog eseja za upis na institucije visokog obrazovanja.

Uz formalno oblikovanje same priče, radionica će se fokusirati i na vještinu komunikacije sadržaja, odnosno kako osobno prezentirati svoje vještine i iskustva na promotivni, ali istodobno skroman način˝, poručuju iz IRO-a.

Na uvodnom predavanju, objasnit će se koja su opća očekivanja od prijavnih eseja, koji je njihov smisao te kako ih ocjenjuju komisije za upis novih studenata, dok će drugo predavanje predstaviti direktne smjernice za pisanje, savjete o vokabularu, načinu i stilu pisanja te u konačnici – povezivanju navedenoga u smislenu cjelinu eseja.

Između te dvije sesije pisat će se prvi esej, a zadnje je predavanje rezervirano za analizu eseja uz savjetovanje polaznika o poboljšanju završne verzije.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close