Maras dao 4 mil. kn 41 poduzetniku

Autor: Poslovni dnevnik , 19. srpanj 2015. u 22:00
Ministar Maras/ Marko Prpic/PIXSELL

Zaprimili su 506 prijava, a pozitivno su ocijenjene 203.

Ministarstvo poduzetništva i obrta u petak je dodijelilo bespovratna sredstava iz programa Poduzetnički impuls za mjeru Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti, a potporu u ukupnom iznosu od 4,16 milijuna kuna dobio je 41 poduzetnik.

Zaprimili su 506 prijava, a pozitivno su ocijenjene 203. Nakon selekcije izabrana je 41 tvrtka koja će dobiti potporu, čiji je prosječan iznos 101,5 tisuća kuna. Kao izravan učinak dodijeljenih potpora u Ministarstvu očekuju otvaranje 91 radnog mjesta u tri godine. Ministar Gordan Maras uvjeren je da će u drugom krugu, koji je u tijeku, još 50-ak tvrtki iz uslužnih djelatnosti dobiti potpore.

Posebno ga veseli što je među 41 dobitnikom potpora 16 obrtnika. Najviše potpora odnosi se na sektor informacija i komunikacija (14), slijede održavanje i popravak motornih vozila (8) i pružanje smještaja i pripreme hrane i pića (7). 

Komentari (7)
Pogledajte sve

Da li smo mi i dalje u socijalizmu?

Ako smo u kapitalizmu i slobodnom tržištu onda je davanje novaca određenim ljudima nedopustivo.

To narušava tržišnu utakmicu.

Nadam se da za ovu g.lupost koju je napravio se neće još reklamirati.

Ako se baš mora, neka plati Severinu za to (i njoj treba pomoć).

Djeli oteto i pri tome uživa misleći da nešto radi! Koja štetočina i klaun!

Maras je pravi stup ove vlade

Maras je kralj poduzetnista i rijetki primjer pravog poduzetnika. Dignit mu za zivota spomenik u prirodnoj velicini ispred ministarstva poduzetnistva za primjer svim buducim ministrima poduzetnistva.

New Report

Close