Kreće Agrobiz, novi portal za poljoprivrednike

Autor: Ana Blašković , 26. siječanj 2016. u 21:59
Voditelj projekta Miroslav Kuskunović/Jurica Galoić/PIXSELL

Zajednički projekt Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista.

Poslovni dnevnik i Večernji list pokreću u veljači novi specijalizirani portal Agrobiz, najavio je na konferenciji Snaga hrvatske hrane voditelj projekta Miroslav Kuskunović. Portal je nastao na temelju projekata Poslovnog dnevnika Poslovni uzlet te Večernjakovog izbora najboljeg OPG-a Zlata vrijedan.

"Želimo biti informativni i edukativni te pokrenuti nove procese u poljoprivredi u Hrvatskoj i regiji. Smatramo da u Hrvatskoj ima prostora za okretanje modernizaciji poljoprivrednika o čemu se i danas govorilo", rekao je Kuskunović dodajući da će portal Agro Biz surađivati s Udrugom mladih poljoprivrednika. Na portalu će svi zainteresirani za aktualne teme iz agrara imati priliku pročitati nove vijesti, informacije s robnih burzi te pročitati konkurentne analize, a svakog tjedna predstavit će se jedno obiteljsko-poljoprivredno gospodarstvo.  

"Želimo donijeti čitateljima uvid kako rade i žive OPG-ovi, savjete za bolju poljoprivredu, a bavit ćemo se i europskim fondovima jer je primjetan nedostatak informacija", najavio je Kuskunović. Proizvođačima će korisne informacije donositi i savjetodavna služba s temama poput toga kako podići prinose kultura. "Što je posebno važno, pričat ćemo priče o hrvatskim selima. Na reportažan način proći ćemo kroz Hrvatsku i pokazati kako danas živi ruralni kraj, sve njegove prednosti i nedostatke", najavljuje voditelj projekta Agrobiz.

Na specijaliziranom agro portalu naći će se i mjesečni specijali u suradnji sa strukom i institucijama poput Ministarstva poljoprivrede i komora, a na sebe će vezati projekte uspješnih konferencija jer, kaže, "želimo ući u tržišnu nišu poljoprivrede". Među prvima, bit će to projekt Otvoreni dan mladih poljoprivrednika na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu, a potom u Novom Sadu u Srbiji na zajedničkoj konferenciji o EU fondovima, a u listopadu slijedi izbor najuzornije seoske žene. "Večernji list i Poslovni dnevnik su prepoznali važnost poljoprivrede pa ćemo zato sadržaje međusobno izmjenjivati u dnevnim novinama i na portalima, uz suradnju najboljih stručnjaka za agrarna pitanja", zaključio je Kuskunović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close