Riječ poduzetnika koji je iskoristio potporu Minstarstva gospodarstva za prerađivačku industriju

Autor: Marija Brnić , 13. svibanj 2014. u 18:15
Josip Pelin, Kotka d.d.

Josip Pelin iz Kotke vrlo je zadovoljan s dosadašnjim programom potpore prerađivačkoj industriji.

Imamo pozitivno iskustvo s programom potpore prerađivačkoj industriji.

Dosad smo koristili sve mogućnosti koje su se pružale u tom pogledu, a kroz program Miistarstva gospodarstva iz prošle godine dobili smo potporu u iznosu od 1,1 milijun kuna, odnosno 40 posto vrijednosti projekta tehnološke modernizacije strojeva. Nema tu puno filozofije, kriteriji su jasno postavljeni, mi smo uredno ispunili sve tražene uvjete za dobivanje tih sredstva i uporijebili smo ih u skladu s odobrenim programom. Mogu reći da je nama ova potpora svakako dobro došla.

Ove godine, prema novim uvjetima za operativni program, kao korisnik potpora iz prošle godine nećete se moći natjecati. Jeste se planirali javiti?
Čuo sam već da to neće biti moguće. No, mi smo ozbiljna tvrtka, a nitko od ozbiljnih poduzetnika ne računa u poslovanju samo na potpore. One su dobrodošla pomoć, ali ove godine nećemo se moći kandidirati.    

Što biste temeljem svojeg iskustva preporučili za poboljšanje tog programa za razvoj industrije?
Mislim da je stvoreno preveliko očekivanje da će se tim programom riješiti svi problemi industrije. Potpore su pozitivne i imaju smisla, ali nisu i suština. Ne treba ih uvjetovati brojem novih radnih mjesta i dobro je da se to više ne postavlja kao ograničenje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close