Korisne edukacije na Uzletu u Ivanić-Gradu

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 07. travanj 2017. u 16:54
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Valentin Gadža, direktor razvojne agencije IGRA, pojasnio da je agencija osnovana kao lokalna potporna institucija koja usmjerava i potiče razvoj Grada Ivanić-Grada i okolnih naselja.

U sklopu Poslovnog uzleta Ivanić – grada održana je i edukacija posvećena važnosti, načinu funkcioniranja te uvjetima korištenja novca europskih fondova. Kristina Androlić, vlasnica tvrtke Androlić konzalting za poslovno savjetovanje, izradu projektnih prijava na natječaje domaćih i EU fondova okupljenima je ukazala na najčešće pogreške koje se pri prijavi na pojedini natječaj događaju te odgovorila na brojna pitanja. Radi se o nepostojanju ili nevidljivoj poveznici između specifičnih ciljeva projekta i specifičnih i općeg cilja pojedinog poziva na koji se aplicira, nedostatku kreativnog razmišljanja i predlaganja inovativnih rješenja, zatim podatku da gotovo 98 posto projekata nema financijsku održivost te da prijavitelji često ne razumiju značenje pojedinih horizontalnih tema te opisuju aktivnosti koje nemaju nikakve veze s njima.

Valentin Gadža, direktor razvojne agencije IGRA, pojasnio da je agencija osnovana kao lokalna potporna institucija koja usmjerava i potiče razvoj Grada Ivanić-Grada i okolnih naselja. Među aktivnostima koje provode naveo je pomoć pri prijavi na Podmjeru 6.3. potpore razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva. Do sada je zaprimljeno 13 projekata malih OPG za sufinanciranje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te je traženi iznos potpore 15 tisuća eura po korisniku. Uz to, pomažu i realizaciju brojnih drugih projekata, kao što je energetska obnova, zatim Izgradnja modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Grad, razvoj infrastrukture širokopojasnog  pristupa za Ivanić – Grad i okolne općine te projekti energetske obnove. 

Komentirajte prvi

New Report

Close