Kako graditi nove vrijednosti te koje znanje i vještine mora imati poduzetnik budućnosti

Autor: Ivan Tominac , 22. travanj 2021. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Konferencija ‘Budućnost poduzetništva: Stvaranje prilika za rast i razvoj’ projekt je HUP-a i Institut za inovacije.

Hrvatska udruga poslodavaca i Institut za inovacije organiziraju online konfernciju Budućnost poduzetništva: Stvaranje prilika za rast i razvoj.

Konferencija će se održati u utorak u 10 sati, a putem interneta moći će je pratiti svi zainteresirani. Goran Vlašić iz Instituta za inovacije govorit će o stvaranju nove vrijednosti kroz inovacije, a Ivan Gabrić iz A1 Telekoma istaknut će važnost digitalizacije kao poluge za rast i razvoj.

Hrvoje Balen iz Algebre govorit će o znanjima i vještinama poduzetnika budućnosti. Kristina Ercegović će se osvrnuti na važnost strasti i vizije u poduzetništvu. Ognjen Bagatin iz Poduzetnika istaknut će važnost umrežavanja i dijeljenja uspješnih priča.

Društvo znanja i izvrsnosti

Mihael Furjan, predsjednik HUP-a i uprave tvrtke Pliva Hrvatska, koji će otvoriti konferenciju, uvjeren je da su upravo poduzetnici ključni ne samo za razvoj gospodarstva, nego i društva u cjelini, jer svojim aktivnostima podižu BDP koji utječe na kvalitetu života svih građana, te potiču strukturalne reforme i kontinuirao nalaze načine da ulažu u nove tehnologije, razvoj znanja zaposlenih i razvoj novih proizvoda i usluga.

“Danas je nemoguće zamisliti ozbiljno poslovanje bez digitalizacije pa mi je zbog toga iznimno drago da se HUP uključio u projekt Digitalni učenički inkubator koji će povezati brojne poduzetnike s našim najboljim mladim talentima.

Pozivam i druge da se aktivno uključe i doprinesu u daljnjem stvaranju društva znanja i izvrsnosti koje će se zasnivati upravo na mladima, njihovim idejama i kreativnosti“, istaknuo je Furjan.

Budući da HUP edukaciju mladih smatra jednim od ključnih preduvjeta bolje budućnosti, sva sredstva prikupljena konferencijom namijenjena su nabavljanju nagrada za najuspješnije škole koje sudjeluju u Digitalnom učeničkom inkubatoru.

Učenički timovi

Inkubator je okupio 1800 učenika i učitelja iz više od 160 škola iz svih krajeva Hrvatske. Riječ je o srednjoškolcima i učenicima viših razreda osnovnih škola koji su zahvaljujući Inkubatoru sudjelovali u zanimljivim edukacijama te nadahnjujućim razgovorima s uspješnim hrvatskim poduzetnicima.

Sada su povezani u timove čije članove povezuje ljubav prema određenom području za koje su zajedno osmislili projekt kroz koji razvijaju svoje kreativne i poduzetničke potencijale.

Najbolje škole, učenike i učitelje na kraju očekuju nagrade. Pokretači Digitalnog učeničkog inkubatora su Školska knjiga, Institut za inovacije i Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
ZLATNI PARTNER
PARTNER
PARTNER
partner
PARTNER
partner
partner

New Report

Close