Hrvatska sve zanimljivija investicijska destinacija

Autor: Stela Lechpammer/VL , 24. travanj 2019. u 10:24
Ministar Darko Horvat, Foto: MARKO PRPIĆ/PIXSELL

Sutra počinje 23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu.

Privlačenje investicija privatnog sektora te stvaranje poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti i pozicioniranje Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje. Dva su to cilja u fokusu Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu čije će se 23. izdanje održati od sutra do subote u Vodicama u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Manifestacija se održava pod imenom “Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku”, a okuplja poduzetnike i gospodarstvenike te predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, Vlade, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja. Kao takva je prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, raspravu o aktualnim izazovima, ali i za isticanje mogućnosti unaprjeđenja konkurentnosti Hrvatske. Nju se želi učiniti zemljom koja proizvodi i izvozi, a zadržava ljude, a pritom je tema investiranja prepoznata je kao trajan izazov svakoj politici.

“Poticanje poduzetništva, privlačenje investicija i stvaranje pozitivne ulagačke klime glavni su prioriteti mene kao ministra i jedan od najvažnijih ciljeva ove Vlade”, objasnio je Darko Horvat, ministar gospodarstva poduzetništva i obrta. Savjetovanje, dodaje, daje i priliku poduzetnicima da Vladi daju svoje prijedloge i kažu s kojim se poteškoćama susreću te tako postanu partneri Vladi u stvaranju boljeg i poticajnijeg zakonodavnog okvira i uspješnije budućnosti za sve.

Na savjetovanju će se, tražiti načini kako potaknuti Hrvatsku kao zemlju “4I” – inovacija, investicija, industrije, izvoza.

“Investicije obogaćuju društvo ne samo financijski već i znanjem, različitostima, utjecajima novoga… Hrvatska je potencijalnim investitorima zanimljiva i kao vrata u EU, no tek treba biti otkrivena kao investicijska destinacija i zemlja ogromnih potencijala – poručuju iz Ministarstva. U Vodicama će se govoriti i o razlozima poslovanja u Hrvatskoj, brzorastućoj gaming industriji, a nogometni izbornik Zlatko Dalić govorit će i o sportu kao hrvatskom izvoznom proizvodu. Na panelu “Pitaj Vladu” sudjelovat će ministri Štromar, Ćorić, Horvat, Kuščević, Žalac, glavni državni inspektor Andrija Mikulić te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kome? Klasicima iz JNA oficirske akademije koju je pohadjao trenutni (domoljubni) potkapacitirani ministar D.Horvat?

New Report

Close