HR za MENADŽMENT: Kako odabrati i motivirati zaposlenike?

Autor: Sponzorirani članak , 09. rujan 2016. u 08:54
Foto: Thinkstock

Kako bi postojeće kompetencije upravljanja ljudima kontinuirano razvijali potrebno je sustavno planirati uvođenje organizacijskih promjena i kad je u pitanju upravljanju ljudima u području odabira i motiviranja.

Kako oportunitetni trošak selekcijskog postupka pretvoriti u korisno ulaganje? Može li se od svakog zaposlenika dobiti maksimum? To su neka od čestih pitanja koja „muče“ menadžere kad je u pitanju upravljanje ljudima.

Kako bi postojeće kompetencije upravljanja ljudima kontinuirano razvijali potrebno je sustavno planirati uvođenje organizacijskih promjena i kad je u pitanju upravljanju ljudima u području odabira i motiviranja.

Za to su Vam na raspolaganju razni alati: planiranje selekcijskog i motivacijskog intervjua, baze pitanja, spoznaje o suvremenim pristupima u području odabira i motiviranja ljudi, literatura iz područja ljudskih potencijala i simulacije poslovnih situacija. Kvalitetna edukacija trebala bi sadržavati od svega pomalo u pravim omjerima kako bi se u svoju radnu sredinu mogli vratiti osnaženi novim kompetencijama i znanjima koje možete odmah praktično primijeniti u radu sa svojim timom.

U oba slučaja, i kod selekcije i kod motivacije, potrebno je napraviti „snimku“ trenutne situacije uzimajući u obzir uži i širi organizacijski kontekst, za što možete koristiti 3KP model (Model tri koncentrična kruga promjene; Kristofich-Ambruš, 2016). Krenite od analize zahtjeva i raspoloživih mogućnosti: karakteristika radnog mjesta, kandidata/zaposlenika i svojih vlastitih potencijala i ograničenja kao rukovoditelja. U idućem krugu proanalizirajte tim u kojem kandidat/zaposlenik radi (ili bi trebao raditi), a u konačnici obratite pažnju u završnom, trećem krugu na organizacijsku kulturu i klimu u tvrtci.

Nakon analize, potrebno je napraviti plan što i kako mijenjati u svom pristupu da bi došli do ostvarenja željenih ciljeva: kvalitetnijeg odabira zaposlenika i motiviranijih ljudi. Što Vas motivira na radnom mjestu (a što demotivira)? Postoje li zaposlenici koji izrazito podbacuju u rezultatima i što ste poduzeli s tim u vezi? Imate li ključ po kojem birate zaposlenike (čak iako toga niste svjesni), radije birate sličnije ili komplementarne kandidate za posao? To su neka od ciljnih pitanja na koja je potreban kvalitetan odgovor za dobru izradu individualnog menadžerskog plana za selekciju i/ili motiviranje zaposlenika.

Ako Vam nedostaje raspoloživog vremena za samostalno bavljenje tim pitanjima i rado bi u kratkom vremenu saznali više o suvremenim „know-how“ alatima u području selekcije i edukacije zaposlenika, pridružite nam se na edukacijama iz ciklusa HR za menadžment: selekcijski intervju i motiviranje zaposlenika.

PRIJAVITE SE NA RADIONICE IZ CIKLUSA HR ZA MENADŽMENT: 20% POPUSTA RANE PRIJAVE DO 19.9.: 1200 kn+PDV

  • Selekcijski intervju za menadžment, 29.9.2016, četvrtak, Westin 

  • smjernice za kvalitetno provođenje intervjua (što i kako pitati?)

  • korisne alate za pripremu intervjua (obrasci, baze pitanja)

  • razvijenije menadžerske kompetencije za intervjuiranje kroz interaktivne simulacije

  • povratnu informaciju o razvojnom potencijalu za intervjuiranje

 

PRIDRUŽITE NAM SE UZ EDUKATORICU S 15 GODINA ISKUSTVA U RADU SE MENADŽMENTOM! CV edukatora LINK

 

Kontakt i informacije:

Radionica za ljudske potencijale – HRradi

e-mail: seminari@hrradi.com

Mob. + 385 91 4546 441

New Report

Close