HGK izradio kartu investicijskog potencijala županija

Autor: Saša Paparella , 11. travanj 2017. u 14:37
Karte na http://www.investincroatia.hr/

Interaktivni ‘alat’ je odgovor na dosadašnji centralizirani prikaz informacija o Hrvatskoj.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) je u ponedjeljak predstavila interaktivnu kartu investicijskog potencijala županija RH, a koja potencijalnim ulagačima na jednostavan način pruža informacije o specifičnim gospodarskim i ulagačkim potencijalima.

Karta predstavlja digitalnu platformu putem koje potencijalni investitori mogu doći do informacija o  potencijalima pojedinih županija, ključnim gospodarskim granama, dostupnosti radne snage prema stupnju obrazovanja, stopi nezaposlenosti, obrazovnim institucijama, broju stanovnika, prosječnoj plaći, prometnoj infrastrukturi i poduzetničkim zonama. "Ono što smo htjeli interaktivnom kartom jest dati doprinos poticanju investicija, koje utječu na podizanje stope BDP-a, i na kraju boljitku života tako da objedinimo sve podatke'', rekao je Želimir Kramarić, potpredsjednik HGK.

 Interaktivna karta nastala je kao odgovor na dosadašnji nedostatak centraliziranog digitalnog prikaza informacija o određenim parametrima u RH, koje su investitorima od ključne važnosti pri donošenju odluka o ulaganjima. Također, uočen je nesrazmjer između ulaganja u Zagreb (66 posto) i u ostale županije.  "Hrvatskoj nedostaje definirana ulagačka strategija. Privlačenje investicija u proizvodni sektor trebao bi nam biti glavni cilj. Ova karta upravo promovira Hrvatsku kao ulagački zanimljivu zemlju" rekla je Silva Stipić Kobali, direktorica Sektora za međunarodne poslove i EU.

Komentirajte prvi

New Report

Close