Edukacija poduzetnika na lokalnoj razini uz suradnju s 20-ak gradova

Autor: Poslovni dnevnik , 26. siječanj 2015. u 22:00
Poslovni uzlet je izrazito pozitivan projekt na regionalnoj i nacionalnoj razini koji kroz prizmu poduzetnika prati cjelokupno gospodarstvo, a cilj je malo i srednje poduzetništvo pratiti na mikrorazini/Thinkstock

Poslovni uzlet je izrazito pozitivan projekt na regionalnoj i nacionalnoj razini koji kroz prizmu poduzetnika prati cjelokupno gospodarstvo, a cilj je malo i srednje poduzetništvo pratiti na mikrorazini.

Poslovni dnevnik je svjestan ozbiljnosti situacije hrvatskog gospodarstva kao i potrebe za kontinuiranom edukacijom, učenjem, razmjenom iskustava i znanja kao preduvjeta da Hrvatska i hrvatsko poduzetništvo stanu uz bok igrača na dinamičnoj europskoj i svjetskoj tržišnoj utakmici.

Upravo to je cilj projekta Poslovni uzlet – uz podršku lokalne uprave i samouprave pomoći u razvoju i stvaranju educiranog i konkurentnog malog i srednjeg hrvatskog poduzetništva. Mala i srednja poduzeća pokretačka su snaga hrvatskoga gospodarstva. Svjestan poteškoća prisutnih u hrvatskom gospodarstvu u proteklih nekoliko godina, a koje su posebice negativno utjecale na segment malog i srednjeg poduzetništva, Poslovni dnevnik je prošle godine odlučio kroz projekt Poslovni uzlet promicati uspješne male i srednje poduzetnike. Riječ je o već tradicionalnom projektu educiranja malih i srednjih poduzetnika te obrtnika i odabiru te nagrađivanju onih koji i dalje opstaju na hrvatskom tržištu i uspijevaju stvoriti novu vrijednost u svom poslovanju.

Poslovni uzlet je izrazito pozitivni projekt na regionalnoj i nacionalnoj razini koji kroz prizmu poduzetnika prati cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Projekt propagira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti, a samim time utječe na percepciju o investicijama, ulaganjima i ideji poduzetništva u Hrvatskoj te pokazuje da je i u izazovnim tržišnim okolnostima moguće biti uspješan, raditi i napredovati. Upravo zato krilatica projekta glasi "Omogućimo dobrima da postanu najbolji". Projekt će se u 2015. godini bazirati na: besplatnim edukacijama za poduzetnike diljem Hrvatske; proširenom okruglom stolu – mini konferenciji na temu "Žensko poduzetništvo/ženski start up"; velikoj konferenciji posvećenoj segmentu malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva; poludnevnoj nacionalnoj manifestaciji – okupljanju najboljih poduzetnika; te svečanoj završnoj dodjeli nagrada najboljim poduzetnicima.

Poslovni uzlet 2014. te odaziv poduzetnika na edukativne manifestacije pokazuje da je potrebno nastaviti s besplatnim pristupom edukativnim manifestacijama i u 2015. godini, s naglaskom da u budućnosti treba ići još lokalnije, pazeći pritom da se zadovolji i interes poduzetnika za pojedinim tematikama, kao i interes, zakonitosti i potrebe lokalnih samouprava. U 2014. besplatne edukacije su se događale na županijskom i regionalnom nivou, a u 2015. plan je edukacije proširiti i na razinu gradova, pri čemu je Poslovni dnevnik odabrao 20-ak gradova s kojima je ušao u usku suradnju.  

Komentirajte prvi

New Report

Close