Dvije poduzetničke zone dobivaju nove stanare

Autor: Lucija Špiljak , 15. veljača 2020. u 09:18
U poslovnoj zoni Dravska trenutačno je 30 tvrtki s 400 zaposlenih

U izgradnju će uložiti više od tri milijuna kuna, sve zahvaljujući širenju ponude i usluga što prati i potrebu za većim prostorom.

Koprivničke poduzetničke zone Dravska i Radnička dobivaju nove investitore zahvaljujući paketu olakšica Grada Koprivnice za ulaganja i gradnju pogona. Riječ je o ugovoru o osnivanju prava građenja koji je nedavno Grad potpisao s trima tvrtkama – Mavik i Osnova sele se u poslovnu zonu Dravska, a Akropola prelazi u zonu Radnička.

U izgradnju će uložiti više od tri milijuna kuna, sve zahvaljujući širenju ponude i usluga što prati i potrebu za većim prostorom. Tvrtke se inače bave prodajom alata, željezarijom, robom za stanovanje, gradnju i vrtne radove, građevinskim radovima te sklapanjem, distribucijom i prodajom metalnih konstrukcija.

Kako se navodi na službenim stranicama Grada Koprivnice, cilj je pomoću navedenih mjera poduzetnicima omogućiti kupnju zemljišta u poduzetničkoj zoni, realizaciju izgradnje poslovnog objekta putem osnivanja prava građenja, kao i jačanje konkurentnog nastupa na tržištu te jačanje korištenja poduzetničke prostorne i informativne infrastrukture. Ovaj paket olakšica za ulaganja i gradnju pogona u Koprivnicu je privukao veliki broj investitora, a procjena je da će se otvoriti na stotine radnih mjesta kroz nekoliko godina.

Prema podacima koje su nam ustupili iz Grada Koprivnice, u poslovnoj zoni Dravska trenutačno je 30 poduzetnika i više od 400 zaposlenih, a najavljeno je i dvoje zainteresiranih poduzetnika nakon čega, napominju, više neće biti slobodnih mjesta.

U poslovnoj zoni Radnička, kažu iz Grada, nakon rješavanja kompletne infrastrukture očekuje se veliki interes poduzetnika kojih je trenutačno deset. Radnička broji više od 300 zaposlenih, u što nisu ubrojeni podaci Supernove i poduzetnika tvrtki Mavik, Osnova i Akropola koje su tek potpisale ugovore.

Inače, ako se promatraju ukupne vrijednosti uložene za izgradnju komunalne infrastrukture po zonama, najviše je uloženo u Dravsku – čak 20,43 milijuna kuna, a kao najbrže rastuće tvrtke ističu se one koje se bave proizvodnjom i prodajom hrane, te IT tvrtke od kojih su neke proglašene za najperspektivnije startupove.

U poduzetničku zonu Radnička uloženo je 19,33 milijuna kuna, a prepoznati su na nacionalnoj razini kao partner i nositelj brojnih projekata u poticanju poduzetništva i kreiranju pozitivne poduzetničke klime.

Kako stoji na web stranicama Grada, samo u 2017. za klijente su pripremili projekte vrijedne gotovo 40 milijuna kuna, koji su odobreni, ne samo prijavljeni, a financiraju se iz nacionalnih i EU fondova. Također, pravo građenja u svim gradskim poslovnim zonama iznosi kunu po četvornom metru u prvih 48 mjeseci, a nalaze se u blizini glavne ceste i željeznice.

Komentirajte prvi

New Report

Close