Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji rakija i likera koje su radili iz hobija nagnalo je prije četiri godine obitelj Bilušić na osnivanje destilerije Bilušić.
U proizvodnji rakija i likera po starim obiteljskim receptima koriste isključivo svoje voće koje nije tretirano pesticidima i mineralnim gnojivima. U Vrbovečkoj Dubravi, gdje je i destilerija obitelj ima nasad vinograda, šljiva, krušaka, oraha, aronije, a u Privlaci kraj Zadra nasad višnje maraske, nespole i smokve. "Planiramo posaditi nove nasade smokve na naslijeđenoj zemlji od moga djeda u Promini čime bismo imali ukupno četiri hektara nasada", objašnjava Luka Bilušić, direktor Bilušić rakija i likera.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu