Dm, Lidl i Müller su najpoželjniji poslodavci za Hrvate

Autor: Darko Bičak , 15. svibanj 2018. u 22:00
Šef dm-a Mirko Mrakužić/Goran Stanzl/PIXSELL

Radnicima bitno dobro okruženje, sigurnost radnog mjesta i dobra plaća.

I dok u Europskoj uniji najviše građana sanja o tome da radi za Google, Microsoft, L'Oreal te neku veliku konzultantsku kuću ili banku (prema podacima Forbesa i Univesumglobala), Hrvati, čini se, najviše maštaju da rade kao trgovci u nekoj od brojnih drogerija.

Prema istraživanju portala MojPosao, provedenog na 10.000 ispitanika, najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj su njemački trgovački lanci: dm-Drogerie Markt, Lidl te Müller.

Google je u Hrvatskoj na 13. mjestu, Microsoft na 11., a Zagrebačka banka na 17. Ispitanici kao presudni faktor navode harmonične odnose, sigurnost radnog mjesta, priliku za napredak u struci i visinu plaće.  Gotovo četvrtina ispitanika kao presudni faktor atraktivnosti poslodavca navela je harmonične odnose na radnom mjestu, a za 23 posto najvažnija je sigurnost radnog mjesta.

Petina ispitanih kaže da je presudna prilika za napredak u struci, za 18 posto najvažnija je visina plaće, a 11 posto je kao najvažniji faktor navelo priliku za hijerarhijsko napredovanje.

Tvrtka DM je najpoželjniji poslodavac neovisno o stupnju obrazovanja, dobnoj skupini i mjestu prebivališta ispitanika. Na drugom mjestu se onima sa srednjom školom nalazi Lidl, dok je ispitanicima s visokom i višom stručnom spremom na drugom mjestu tvrtka Rimac Automobili. Kandidatima koji se još školuju u top deset poslodavaca nalazi se i tvrtka za izradu softvera Infinum, dok su Rimac Automobili na trećem mjestu ispitanicima do 32 godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close