Bespovratna dva milijuna kuna za 126 riječkih poduzetnika

Autor: Poslovni dnevnik , 28. prosinac 2020. u 22:00
Prispjelo je 508 prijava, što je 22,8 posto više u odnosu na 2019. godinu/GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL

Prihvaćeno je 147 zahtjeva, koje je podnijelo 126 gospodarskih subjekata.

Dva milijuna kuna bespovratnih subvencija za razvoj poduzetništva na području grada Rijeke dobit će 126 gospodarskih subjekata, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u riječkoj gradskoj upravi.

Na javni poziv za realizaciju mjera iz Općeg programa mjera prispjelo je 508 prijava, što je 22,8 posto više u odnosu na 2019., a pritom su 452 prijave ocijenjene prihvatljivima.

Prihvaćeno je 147 zahtjeva, koje je podnijelo 126 gospodarskih subjekata, izvijestili su zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i pročelnica za poduzetništvo Jana Sertić.

Ciljevi Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Rijeke su jačanje konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, ostvarivanje praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja u poduzetništvu, poboljšanje uvjeta raspoloživosti financijskih resursa i korištenja poduzetničke prostorne i informativne infrastrukture za realizaciju poduzetničkih poduhvata…

Program obuhvaća 23 mjere, a ovim javnim pozivom ostvareno je devet mjera. Korisnici su subjekti malog gospodarstva, koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području Rijeke, kao i udruge čija je svrha promicanje gospodarskih interesa članica klastera.

Zbog okolnosti pandemije, ove godine priznati su i troškovi nabave opreme i zaštitnih sredstava za zaštitu od koronavirusa.

Grad Rijeka počeo je s raspisivanjem javnog poziva za dodjelu nepovratnih subvencija poduzetnicima prije 13 godina i od tada je za 1450 subvencija dodijeljeno ukupno 20,4 mil. kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close