ATRON u Skandinaviji

Autor: Promo , 04. listopad 2019. u 14:54
Foto: promo

Osim prodaje karata u javnom prijevozu putnika, ATRON electronic GmbH u svom portfelju ima i mnoge druge proizvode na raznim tržištima, poput AVL automatskog lociranja vozila, funkcija kontrolnog prometnog centra te upravljanja voznim parkom.

Švedska i Norveška poznate su kao tehnološki visoko razvijene zamlje s velikim zanimanjem za nove i inovativne tehnologije u svim područjima svakodnevnog života. Na temelju te činjenice i broja stanovnika obje zemlje – Švedske sa oko 10 milijuna stanovnika i Norveške sa oko 5,3 milijuna stanovnika – mnogim je tvrtkama zanimljivo pružiti svoje usluge i nova rješenja tim zemljama. Skandinavija je u mnogim područjima primjene novih rješenja predvodnik i uzor ostalima. To se odnosi i na javni prijevoz putnika (javni prijevoz) koji se obavlja autobusima, tramvajima, vlakovima i brodovima.

ATRON electronic GmbH je to prepoznao te je početkom 2004. godine dobio nekoliko velikih projekata u Švedskoj i Norveškoj na europskim javnim natječajima. U Švedskoj to pokriva gotovo cjelokupno područje središnje Švedske oko glavnog grada Stockholma, a u Norveškoj područje grada Bergena, kao i trajektne veze oko grada Stavangera.

Glavni proizvod i rješenje iz vlastitog portfelja tvrtke ATRON electronic GmbH za sve projekte bila je elektronska prodaja karata u javnom prijevozu putnika koja se temeljila na MIFARE čipovima. U Švedskoj je tada važeći standard elektronske prodaje karata posljednjih godina zamijenjen novim standardom. Ovaj novi nacionalni standard (BoB Biljett och Betalning = karta i plaćanje) dizajniran je tako da se može implementirati i izvan Švedske. U usporedbi s drugim europskim i složenijim standardima, BoB je jednostavan za uporabu te mobilan i pogodan za implementaciju. Standard također uključuje smjernice za cijene karata i rješenje s QR kodom za kupnju karata putem mobilnih telefona kao i njihovu kontrolu prilikom ulaska u vozilo. ID baziran sustav naplate karata i naplata karata tokenom ili kreditnim karticama, upotpunjuju ponudu prodaje karata u javnom prijevozu putnika na Skandinavskom tržištu.

Također je značajna odluka u Švedskoj da se ukine prihvaćanje gotovine u vozilima općenito, a i kako bi se povećala sigurnost vozačkog osoblja. To uključuje prodaju karata putem webshopa. ATRON electronic GmbH je sve to integrirao u vlastita rješenja koja nudi na projektima koja su već spomenuta te potencijalnim novim mušterijama.

Osim prodaje karata u javnom prijevozu putnika, ATRON electronic GmbH u svom portfelju ima i mnoge druge proizvode na raznim tržištima, poput AVL automatskog lociranja vozila, funkcija kontrolnog prometnog centra te upravljanja voznim parkom.

New Report

Close