Zašto je Kajzerica na cijeni?

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2013. u 13:17
Ilustracija; Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Kvart koji je do 90-ih bio carstvo obiteljskih kuća i poplavno područje, građevinskim bumom se prevorio u kupcima nekretnina jako zanimljvio područje.

Piše: Antonija Mikšić

Kvart koji je do 90-ih bio carstvo obiteljskih kuća i poplavno područje, građevinskim bumom se prevorio u kupcima nekretnina jako zanimljvio područje.

Tako su krajem devedesetih počele nicati zgrade, te  mijenjati vizure kvarta.

Infrastukturno Kajzerica ima sve prednosti kvarta naslonjenog na Savski nasip, blizinu zone za rekreaciju, blizinu  grada, a opet svoju i intimu. 

Prometna povezanost je velik favorit zbog tramvaja na Aveniji Dubrovnik, blizine okretišta na Jadranskom mostu  udaljenog nekoliko minuta od Kajzerice, te blizine izlaza iz grada preko Jadranske avenije. 

Na Kajzericu je naslonjen Velesajam koji postaje mulifunkcionalno mjesto s fitnesima, klizalištem, malim nogometom, igraonicama, kampom Cedevite, uredom za legalizaciju, i drugim sadžajima potrebnim za jedan kvart.

Hipodrom kao takav nije potrebno posebno naglašavati.

Jedno vrijeme Kajzerica je imala nadimak "kineska četvrt" zbog velikog broja kineskih trgovina, ali se to promijenilo i više nema niti jedne.

To je u jednom trenutku na tržištu stvorilo  negativnu sliku, ali se brzo popravilo.

Zahvaljujući najviše  građanskoj inicijtivi  Za KAJ? Za KAJzericu, Kajzerica uskoro dobiva vrtić i školu, kojim će kvart dobiti još više na popularnosti među parovima s djecom i mlađim poslovnim ljudima i ući će u fokus mnogim kupcima koji su ga zbog tog nedostatka izbjegavali.

Na Kajzerici su zadnjih godina gradili razni investitori, ali su ostali samo najbolji koji kvalitetom privlače nove kupce i prodaju stanove su odličnim cijenama i u ovim kriznim vremenima. Evo primjera. 

Velika je razlika u cijeni stanova na Kajzerici i stanova u Trnskom i Savskom gaju koji su samo južno od tramvajske pruge, ali su cijenama stotinama eura po metru kvadratnom  ispod Kajzerice.

Primjer stana u Savskom gaju za 1000€/m2:  http://www.opereta.hr/nekretnina/ceaedfcd415b47a7014189e8c2bd00cd.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close