Sprema se program povoljnog najma stanova, trebao bi početi vrlo brzo

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2021. u 09:50
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Mladi su vrlo mobilni, tako se ne bi kreditno vezali za određeni prostor, a dobili bi prostor za život po prihvatljivoj cijeni. Očekujemo da će to biti riješeno kroz relativno brzo vrijeme, a ne na kraju mandata, kaže Željka Josić

– Kad dobijete prvo zaposlenje, sljedećih pet ili 10 godina niste kreditno sposobni, a najam stana rješava te probleme. Intenzivno forsiramo takvo rješenje, jer populacija od 18 do 30 godina nema mogućnosti za samostalan život, izjavila je to u razgovoru za Novi list Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

“Razgovaramo s državnim tijelima da iskoristimo prazne nekretnine koje treba urediti i staviti u funkciju. Razgovaramo i o tome da ono što se gradi bude dostupno i za najam, da se odvoji određeni broj stanova po subvencioniranoj cijeni i tako pomogne mladima koji su tek izašli na tržište rada. Druga je opcija obnova zapuštenih državnih nekretnina. Tu imamo modele koje bi rado koristili, ponudili smo ih, pa ćemo vidjeti.

Pojašnjava da postoji u EU fondovima dio za obnovu napuštenih nekretnina. Posebno po velikim gradovima gdje mladi najviše ostaju ima dosta takvih objekata. Sad tako obnavljaju vojni kompleks.

“To je po nama dobro rješenje za prostore gdje bi se ljudi doselili, ali nema slobodnih prostora. Mladi su vrlo mobilni, tako se ne bi kreditno vezali za određeni prostor, a dobili bi prostor za život po prihvatljivoj cijeni.Očekujemo da će to biti riješeno kroz relativno brzo vrijeme, a ne na kraju mandata”, najavila je.

Komentirajte prvi

New Report

Close