Rušenje devastiranog Hotela Orlando u Srebrenom, dovršetak novog do ljeta 2014.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. travanj 2013. u 15:48
Ilustracija; Photo: Grgo Jelavic/24sata

Doznaje se to iz tvrtke HUP Zagreb, većinskog vlasnika tvrtke Hoteli Dubrovačka rivijera, iz koje istodobno najavljuju, kao što je i planirano, dovršetak radova na Hotelu Astarea u Mlinima do početka ovog ljeta.

U Srebrenom kod Dubrovnika danas je počelo rušenje u domovinskom ratu devastiranog hotela Orlando u čiju reizgradnju, obnovu i tržišno repozicioniranje kao i u obnovu postojećih pet vila u blizini tog hotela tvrtka Hoteli Dubrovačka rivijera ulaže više od 35 milijuna eura.

Doznaje se to iz tvrtke HUP Zagreb, većinskog vlasnika tvrtke Hoteli Dubrovačka rivijera, iz koje istodobno najavljuju, kao što je i planirano, dovršetak radova na Hotelu Astarea u Mlinima do početka ovog ljeta.

Radovi na Hotelu Orlando i obnovi pet vila u blizini trebali bi biti dovršeni do početka ljeta iduće godine, čime bi se dovršio projekt integracije i objedinjavanja tri turističke zone na lokacijama Mlini i Srebreno kod Dubrovnika u jedinstven cjelovit resort na području južne Hrvatske pod nazivom Hoteli Dubrovačka rivijera.

U sklopu toga istoimena tvrtka od prošle godine obnavlja i uređuje više od deset hotelsko-turističkih i drugih objekata koji bi kroz ukupnu investiciju veću od 50 milijuna eura trebali dati novu dimenziju općini Župa Dubrovačka.

Obnovom tih objekata koji su niz godina, neki i više od 20, bili zapušteni i/ili stoje devastirani još od rata, Župa Dubrovačka, Dubrovnik i hrvatski turizam dobivaju ukupno više od 700 novih smještajnih jedinica sa više od 1.500 kreveta, što je jedan od rijetkih primjera takve investicije ove i iduće godine koja ne gradi nove objekte nego obnavlja postojeće i dugo godina neiskorištene.

Njihovo uključenje na međunarodno turističko tržište znatno će pridonijeti turističkim i ukupnim gospodarskim rezultatima, prije svega produljenjem sezone na cijelu godinu, novim zapošljavanjem i stvaranjem preduvjeta za razvoj dodatnih poslovnih djelatnosti, ističe u razgovoru za Hinu član Uprave HUP Zagreb Kristian Šustar.

U sklopu tog projekta već se obnavlja Hotel Astarea s pripadajućim bungalovima i paviljonima, uz dodatak novog vanjskog bazenskog kompleksa i drugih sadržaja, što će, kako je i najavljeno, biti gotovo do početka ovog ljeta, dok najzahtjevniji i najdulji dio posla, rušenje i reizgradnja hotela Orlanda, kreće danas.

Uz to se obnavlja i Hotel Mlini koji bi također trebao biti dovršen za sezonu iduće godine, a u obnovi su i postojeće, u ratu devastirane vile u blizini Orlanda (Srebrenka, Supetar, Jadranka, Lovorka i Borovka), plažni objekt tzv. češke banje, depandansa Studenac, poslovno-garažni i drugi objekti.

Sve smještajne i druge objekte čeka i repozicioniranje na više kategorije, tri do četiri zvjezdice, ali će sve zapravo imati ponudu i uslugu na razini četiri do pet zvjezdica.

Najvažnija 'repozicija' bit će upravo Hotela Orlando koji će postati moderni resort-kongresni hotel te osim za odmorišne biti i za poslovne goste nudeći im tijekom cijele godine brojne sadržaje i usluge wellness&spa centra, unutarnje i vanjske bazene, restoran, barove i drugo.

Komentirajte prvi

New Report

Close