Otkrivena tajna vila sindikalista Ribića od 3 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 10. veljača 2021. u 08:58
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U ustanovi koju vodi, Ribić je promijenio adresu stanovanja i prijavio se na vilu u srpnju 2018.

Živim skromno u mračnom stanu od 40-ak kvadrata blizu Vinogradske. Plaćam sindikatu najamninu 700 kuna” Napisao je to o sebi prije 12 godina sindikalist Vilim Ribić. I do prije dvije godine je živio u toj sindikalnoj nekretnini, piše Večernji list.

Danas, u 64. godini, još aktivni Ribić više nije u malom i mračnom stanu. Izgradio si je u Zagrebu urbanu vilu kojoj prozori gledaju na jug i jamče puno svjetla. A kroz njih on vidi gotovo cijeli grad kao na dlanu. Bilo je potpuno nepoznato da se Ribić kao čelnik Matice hrvatskih sindikata preselio u vilu na obroncima Medvednice, točnije u Gornjem Vrapču.

Do nje vodi uska, asfaltirana cesta, dvorište mu jamči potpunu privatnost, a okružen je tek s kojom obiteljskom kućom…

U ustanovi koju vodi, Ribić je promijenio adresu stanovanja i prijavio se na vilu u srpnju 2018. Na vanjskom portafonu nema njegova prezimena, a zemljišne knjige otkrivaju da se zemljište od 1285 četvornih metara još vodi kao oranica u vlasništvu Vilima Ribića. Zemljište je kupio na kraju 2014. godine, a onda potpisao i dodatni aneks. Mali, mračni stan od 40,5 četvornih metara u Kosirnikovoj ulici je Nezavisni sindikat znanosti i obrazovanja prodao sredinom prošle godine trećoj osobi.

Komentirajte prvi

New Report

Close