Ispravak objavljenih informacija u odnosu na Vilima Ribića

Autor: Poslovni.hr , 18. veljača 2021. u 09:46
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Nije točno da bi g. Vilim Ribić neistinito informirao javnost o svom imovnom stanju i podstanarstvu.

Ispravak prenosimo u cijelosti:

Dana 10. veljače 2021. godine na internet stranici www.poslovni.hr u članku naslova “Otkrivena tajna vila sindikalista Ribića od 3 milijuna kuna” objavljene su nepotpune i netočne informacije o g. Vilimu Ribiću i njegovoj obiteljskoj kući. Nije točno da bi g. Vilim Ribić neistinito informirao javnost o svom imovnom stanju i podstanarstvu. Vilim Ribić živio je u podstanarstvu do 2016. godine, a preselio se u novoizgrađenu obiteljsku kuću u 60. godini života, te mu predmetna nekretnina predstavlja jedinu nekretninu koju ima u vlasništvu. Izjave o tome da živi kao podstanar u mračnom stanu davao je na upite novinara dok je živio u podstanarstvu, ali ne i poslije toga.  Nije točno da bi se predmetna nekretnina mogla smatrati urbanom vilom.

Nekretnina je u naravi obiteljska kuća, ima ukupnu neto površinu od 209,05 m2, od čega prizemlje predstavlja trosobni stambeni prostor zatvorene površine 90,35 m2, ne računajući stubište površine 6,10 m2, lođu površine 9,75 m2 i nenatkriveni balkon površine 2 m2. Podrum nekretnine ima ukupnu neto površinu od 100,85 m2 te nije pogodan za stanovanje s obzirom da sa sjeverne i istočne strane nema nikakvog prozora, sa zapadne strane ima dva uska prozora, a samo su na južnoj strani dva velika francuska vrata za ulaz u podrum. Stoga nije točno da bi obiteljska kuća g. Vilima Ribića bila urbana vila u vrijednosti od 3 milijuna kuna.

Slijedom svega navedenog, objavljene informacije su netočne i nepotpune, a objavom istih povrijeđena su prava osobnosti g. Vilima Ribića, čime mu je nastala šteta po ugled, čast i ime.“

Za Vilima Ribića, odvjetnički ured Bistrović

Komentirajte prvi

New Report

Close