Objavljen javni poziv: Stanovi u središtu grada već od 280 eura za kvadrat

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2019. u 10:19
Osijek, Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Rok za podnošenje ponuda je 17. travnja.

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu RH na čak 14 lokacija u Osijeku. Rok za podnošenje ponuda je 17. travnja, a nekretnine će potencijalni kupci moći razgledati od 1. do 3. travnja, javlja Glas Slavonije.

Iako ih je trenutno stoga nemoguće pogledati iznutra, nakon kratkog obilaska može se (bar po vanjskom izgledu i lokaciji) zaključiti kako je ponuda ovoga proljeća znatno kvalitetnija negoli prijašnjih godina, kada je država prodavala mahom neuvjetne objekte, čak i potleušice.

Omjerom cijene i atraktivnosti lokacije među 14 ponuđenih nekretnina ističu se svakako dvije – stan u Ružinoj ulici na kućnom broju 5 i stan na Vij. Ljube Babića 6. Onaj u Ružinoj nalazi se u strogom centru grada, samo nekoliko metara od križanja sa Županijskom ulicom. U dvorišnoj je kući, površina mu je 77,34 četvorna metra te mu početna cijena iznosi 161 tisuću kuna, odnosno samo 280 eura za kvadrat. Stan na Vij. Ljube Babića 6 (malo naselje u koje se ulazi iz Ružine ulice) nalazi se pak u podrumu, ali je površine 60,14 četvornih metara, sastoji se od dvije sobe, kuhinje, izbe, kupaonice i predsoblja, a početna mu je cijena 178 tisuća kuna, odnosno približno 400 eura za kvadrat. Za usporedbu, cijena stanova u stambenim zgradama u Ružinoj ulici prosječno je 1100 eura po četvornom metru. Oba se stana mogu razgledati 1. travnja, onaj u Ružinoj 5 od 11.45 do 12.15, a na Vij. Ljube Babića od 12.30 do 13 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close