Norvežani traže partnere za Jarun Panoramu

Autor: Marija Crnjak , 26. studeni 2019. u 22:00
Na konferenciji se analiziralo tržište nekretnina/FOTOLIA

Predsjedanje Vijećem EU dobra prilika za promociju Hrvatske među investitorima.

Predsjedanje Hrvatske Vijećem EU dobra je prilika za promociju Hrvatske i Zagreba kao poželjne destinacije za investiranje, i moglo bi nam konačno donijeti neke velike razvojne projekte, složili su se sudionici konferencije Rexpo koja je započela u utorak u Zagrebu.

Rexpo je bila prilika za predstavljanje nekih od zainteresiranih ulagača, među kojima je i norveški fond Croatian Development Property II AS, koji već 12 godina na južnoj obali Save uz rotor želi izgraditi snambeno poslovni kompleks Jarun Panorama.

Plan je gradnja oko 340 stanova, dvije uredske zgrade, od kojih je jedna potencijalno najviši neboder u Hrvatskoj od 38 katova, te hotela sa četiri zvjezdice i 240 soba, konferencijskom dvoranom i popratnim sadržajima.

Predsjednik fonda Robert Hagen na predstavljanju je poručio da je projekt u potpunosti spreman za realizaciju, te se traže partneri-investitori s kojim će ga razvijati. 

U analizi tržišta nekretnina, sudionici konferencije ustvrdili su da trenutno vlada zatišje na tržištu, nakon što je u rujnu zahvaljujući rokovima za subvencionirane kredite, prodan rekordan broj stanova u Zagrebu. Stručnjaci se slažu da APN ima brojne nepovoljne utjecaje na tržište. 

Komentirajte prvi

New Report

Close