Nagrada stečajnoj upraviteljici veća od 400 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2018. u 10:07
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Dosad je na Općinskom sudu u Zadru ovrhom OTP banke prodano 157 Gortanovih nekretnina uz ukupnu cijenu od 50 milijuna kuna.

Nakon što je unovčen još jedan dio imovine Gortana Zadar, jedne od nekoć najmoćnijih zadarskih građevinskih tvrtki koja je otišla u stečaj zbog 957.961,22 kuna duga u neprekidnom razdoblju od 120 dana, Trgovački sud u Zadru odredio je nagradu od 406.040,00 kuna bruto stečajnoj upraviteljici Ivi Petanjek, piše Zadarski.hr.

U ovom dijelu ovršnog postupka na prodaji je bila zgrada armiračnice i kovačnice, zgrada laboratorija i ureda, radionica mehanizacije, zgrada centralnog skladišta, te zgrada stambenih baraka sa gospodarskim dvorištem. U postupku koji se vodio na Općinskom sudu u Zadru te su nekretnine sa zemljištem prodane za iznos od 5,4 milijuna kuna, a najveći dio novca u iznosu od 4,6 milijuna kuna otišao je vjerovniku – OTP banci.

Dosad je na Općinskom sudu u Zadru ovrhom OTP banke prodano 157 Gortanovih nekretnina uz ukupnu cijenu od 50 milijuna kuna, među kojima i 35 stanova u luksuznom kompleksu nekadašnjeg TIZ-a. Građevinsko zemljište na Barbaričinama za 5.4 milijuna kuna kupila je Vodoinstalacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close