Moguć novi ‘balon’ na cijenama stanova

Autor: Marina Šunjerga/VL , 18. svibanj 2017. u 11:54
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Analiza Colliers Internationala pokazuje da smo ušli u novi ciklus rasta.

Stanje na tržištu nekretnina u prvom kvartalu 2017. pokazuje da smo ušli u novi ciklus rasta, zaključak je Vedrane Likan iz Colliers Internationala. Na tržištu se više kupuje i prodaje, a zamijećeno je i da rastu cijene pa čak postoji i opravdani strah od novog 'nekretninskog balona'.

Najavljuju se i nove investicije i gradnje novih poslovnih zgrada u Zagrebu. Prošlu je godinu obilježila prodaja nekoliko trgovačkih centara, ali i činjenica da su banke počele čistiti bilance kroz prodaju nekretnine koje su služile kao kolaterali nenaplativim kreditima. U portfeljima banaka su brojne poslovne i stambene nekretnine pa u Colliersu očekuju da se dobar dio njih nađe na tržištu.

" Do kraja godine očekujemo nastavak jačanja potražnje te rasta transakcija na tržištu nekretnina i upozoravamo na mogućnost nastanka novog 'balona' kod cijena stambenih nekretnina te sve povezane rizike", upozorava V. Likan ističući da je tržište stambenih nekretnina i dalje najlikvidniji segment jer kupci rješavaju stambeno pitanje i investiraju u turističke apartmane. Poslovne nekretnine su složenije transakcije, a stručnjaci kažu da često ponuda ne zadovoljava potražnju. Investitori traže i žele kupovati hotele koji već rade. 

Komentari (8)
Pogledajte sve

Jel vi to ozbiljno?

Pogledajte životopis Vedrane Likan, ima 10 godina iskustva u marketingu i PR, i ona je sad kao znalac koliko će koštati nekretnine, alo jesi li čula tuko da se od nagodinu uvodi porez na nekretnine?

Ne želim nikoga vrijeđati, ali ova ženska vrijeđa zdrav razum ne samo moj, nego i manjine normalnih u ovoj državi. Curo de odi pročitaj neku knjigu, možda i naučiš nešto.

http://zena.rtl.hr/clanak/ostalo/vedrana_likan_-_zena_u_tipicno_muskoj_bransi/5095

di da ulažemo? dionice padaju, dolar pada, stanovi su prenapuhani.

ovo meni djeluje kao nekakav oglas agencija za nekretnine, u trenutku kada država donosi zakon o subvenciji kupnje, da se malo nabiju cijene, inače mislim da hrvatski građani nemaju više sape ni za napuhati režijske balone, a ne nekretninske

sto j epopravljeno od praska 2009 u nas? nista. dakle balon ce biti jos veci i eksplozivniji.

New Report

Close