Miodrag Kostić širi poslovanje s nekretninama u Crnoj Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 25. lipanj 2018. u 22:00
Kostić ne krije velike planove za Crnu Goru, gdje želi postati većinski vlasnik Budvanske rivijere /Žarko Bašić/PIXSELL

Apartmani u kompleksu Dukley Gardens pripadali su ranije Kostićevoj beogradskoj agenciji za nekretnine Beo Real Estate.

Beogradska agencija za nekretnine Beo Real Estate, iza koje stoji jedan od najvećih srpskih poduzetnika Miodrag Kostić, registrirala je u Crnoj Gori svoju tvrtku Mont Lux Real Estate na koju je početkom lipnja uknjižila sedam luksuznih apartmana u kompleksu Dukley Gardens na Zavali.

Osnovna djelatnost Mont Lux Real Estate je kupovina i prodaja vlastitih nekretnina. Crnogorska podružnica osnovana je, kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata, sredinom svibnja sa sjedištem u Podgorici, a Beo Real Estate je jedini vlasnik, pišu Vijesti. Apartmani su se donedavno vodili na beogradsku agenciju, da bi 1. lipnja došlo do promjene i od tada se u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine vodi Monet Lux Real Estate. Riječ je o ukupno 1051 četvornih metara skupog stambenog prostora u kompleksu na Zavali.

Dva odvojena koncepta
Kostić je već neko vrijeme u poslovnim odnosima sa Stratex grupom poduzetnika Neila Emilfarba koja vodi projekt Dukley Gardens. Njih dvojica su i partneri kao dioničari u najvećoj crnogorskoj hotelskoj grupi Budvanska rivijera, a uskoro bi mogli postati vlasnici još većih udjela. "MK Grupa želi postati većinski vlasnik Budvanske rivijere, proširiti posao u hotelijerstvu na Albaniju i da uz hotele koje ima u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji zaokružiti poslovanje u ovom dijelu Balkana", rekao je nedavno Nikola Avram, izvršni direktor za hotelijerstvo na razini MK Grupe.

 

15 posto

dionica Budvanske rivijere pripada MK Grupi, a jednako i Stratexu

"S vladom Crne Gore još nismo razgovarali. Očekujemo da uskoro bude raspisan natječaj, na kojem će sve biti transparentno i na kojem će moći sudjelovati svi koji su zainteresirani", objasnio je Avram. Većinski vlasnik Budvanske rivijere sada je država Crna Gora jer vlada, Fond PIO i Zavod za zapošljavanje imaju oko 58 posto dionica. Oko 15,23 posto udjela pripada MK Grupi, a jednako i Stratex Grupi Neila Emilfarba. 

Za onoliko koliko bude procijenjena vrijednost kompleksa Sveti Stefan i Miločer bit će umanjen vladin udjel u ostalom dijelu Budvanske rivijere u kojem će ostati pet hotela, pa će se povećati udjeli malih dioničara koji mogu postati i većinski. Avram je dodao da bi u sklopu Budvanske rivijere razvili dva koncepta, jedan u kojem bi zadržali individualni brend koji bi vodili ljudi iz Crne Gore, a drugi dio kompanije bi razvijali s nekim od vodećih svjetskih hotelskih lanaca.

Pozicioniranje Budve
Stratex Grupa je vlasnik Dukley obitelji brendova, među kojima su najpoznatiji Dukley Gardens, Dukley Residences i Dukley Marina, u čiju modernizaciju i razvoj Stratex ulazi s turskim Dogus Groupom. Budvansku marinu je Stratex preuzeo prije dvije godine, a povezivanjem s Dogusom, odnosno njegovom tvrtkom D-Marin Marinas, želi Budvu, kroz proširenja i modernizaciju marine, pozicionirati kao središte nautičkog turizma.  

Komentirajte prvi

New Report

Close