‘Mi smo u centru Zagreba, stan košta po uredbi Vlade RH trenutno 13 eura mjesečno’

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2024. u 07:59
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U Hrvatskom saboru raspravljaju o novom zakonu kojim bi se konačno trebao početi rješavati problem zaštićenih najmoprimaca, ali i vlasnika oduzetih stanova, zbog čega je prije nekoliko godina cijeli slučaj završio na Europskom sudu za ljudska prava i Ustavnom sudu. Država je nakon godina nečinjenja konačno pronašla rješenje, no problemima se očito ne nazire kraj.

Nakon više od 70 godina vlasnici stanova i kuća nadaju se da će im njihove nekretnine biti vraćene, piše N1.

”Vi ste kao vlasnik dužni sve to popravljati, dužni ste sve to održavati, dužni ste investirati, vi ste dužni sve. Konkretno u našem slučaju, oni stanuju u tom stanu. Mi smo u centru Zagreba, stan košta po uredbi Vlade RH trenutno 13 eura mjesečno. Dakle, to je cijena koju oni plaćaju”, kazao je Josip Hrastić, tajnik udruge “Vlasništvo i posjed.”

S druge strane zaštićeni najmopromci imaju svoje probleme, i isto kažu, krajnje je vrijeme da se riješe.

“Mi imamo 30 godina taj problem, a tek su se sada sjetili. Neka ga riješe, mi smo za, i nama je dosta. I nama je dosadilo više. Imam stan koji nema ni kanalizaciju, ni vodu u centru Splita”, požalila se Iva Tukić, predsjednica Udruge stanara grada Splita.

Višedesetljetne muke trebao bi početi rješavati novi Zakon, čiji je prijedlog donesen slijedom presuda Europskog suda za ljudska prava i odluke Ustavnog suda.

Komentirajte prvi

New Report

Close