‘Među iznajmljivačima zavladala panika, umjesto turistima stanove počeli nuditi podstanarima’

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2020. u 10:14
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Smanjila se i visina najma za 15-20 posto.

Otkako je Split doživio turistički bum, potraga za adekvatnim podstanarskim stanom podnošljive cijene bila je prava lutrija – tko god je imao kakvu bužu u gradu pod Marjanom, bacio se u turizam. Dojučerašnje garaže oglašavane su kao mali, slatki apartmani u koje je moguće smjestiti i do četiri osobe. A onda je svijet, pa tako i Splićane, pogodila korona.

Ivica Roščić, vlasnik splitske agencije “Anastazija” za prodaju i iznajmljivanje nekretnina, za Slobodnu Dalmaciju opisao je trenutno stanje u Splitu.

– Sad ima puno najmova, ali nema stranaka. Možete li vjerovati?! Ljudi još kalkuliraju i pokušavaju procijeniti hoće li ili neće uhvatiti sezonu. Samo računica radi… – u startu u glavu udara Roščić, govoreći da je među iznajmljivačima zavladala panika, pa je sve veći broj onih koji su počeli dizati ruke od sezone i počeli nuditi stanove podstanarima.

– Sve će ovisiti o tome kako će se razvijati situacija s koronom. Trudimo se, borimo se, ali je posao definitivno pao – govori Roščić. Priznaje da je, što se tiče iznajmljivanja stanova podstanarima, poslovanje slabije za oko 30 posto u odnosu na prošle godine. Srušili su se, veli, i najmovi i prodaja.

– Smanjila se i visina najma za 15-20 posto. Ali uvijek govorim da sve to skupa nije realno. Još bi se cijene trebale korigirati, jer je toliko apartmana da to nije normalno. Pa čovječe, svaka baba na Brdima iznajmljuje turistima. Što ćemo dalje pričati – vrti glavom vlasnik splitske agencije.

Komentirajte prvi

New Report

Close