Linić: O porezu na nekretnine odlučit će Vlada; HNS i dalje protiv

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. travanj 2013. u 13:22
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Linić je, međutim, rekao da “ne razumije otkud zaključci da porez na nekretnine neće ići”.

Ministar financija Slavko Linić danas je izjavio da neslaganje u koaliciji oko poreza na nekretnine ne znači da će se odustati od uvođenja tog poreza te da će o svemu uskoro odlučiti uži kabinet Vlade, dok se HNS i dalje protivi uvođenju tog poreza prije nego što se ostvari gospodarski rast.

HNS-ov ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak novinarima je, pred početak današnje sjednice Vlade, rekao kako HNS ne odustaje od svog stava te da porez na nekretnine ne treba uvoditi dok se ne ostvari gospodarski rast.

Linić je, međutim, rekao da "ne razumije otkud zaključci da porez na nekretnine neće ići".

Istaknuo je da koalicijski partneri mogu imati različita mišljenja o različitim pitanjima, ali da o tako važnom pitanju kao što je porez odlučuje Vlada.

Podsjetio je da je o uvođenju poreza na nekretnine provedena duga javna rasprava, zbog čega, kaže, prijedlog tek sada dolazi pred uži kabinet Vlade.

"Očito je da je mnogima od vas stalo da posvađate stranke. Mi ne moramo imati isti stav o svemu, imamo različite stavove, ali o porezu će odlučiti Vlada, jer je riječ o vrlo važnoj promjeni u poreznom sustavu", poručio je Linić.

Dodao je i da neslaganje koalicijskih stranaka oko pojedinih pitanja ne govori ništa o stabilnosti koalicije i Vlade.

"Ne vidim da je tu problem ni za stabilnost Vlade ni za odnose u vladajućoj koaliciji", rekao je Linić.

Predsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić nije htjela govoriti o stavu stranke o porezu na nekretnine, a novinarima je kratko kazala kako "ta točka nije na dnevnom redu".

Na opasku da je ministar financija najavio da će se o tome u Vladi uskoro raspravljati, Pusić je odgovorila: "Neće".

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ma još poreza uvedite, skinite ljudima kožu s leđa i meso s kostiju!!!

New Report

Close