‘Kvadrat stana prodavat će po cijeni od 322 eura, a kupac si sam može formirati veličinu stana’

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2020. u 13:28
Karlovac, Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Katovi su sada podijeljeni po “vojnički” u veće ili manje prostorije

Još davne 1752. godine kada je izgrađena i useljena Velika pješačka vojarna u srcu karlovačke Zvijezde, pa sve do početka Domovinskog rata ta je zgrada služila je u vojne svrhe. Od tada propada. Ideje da se u velikoj pravokutnoj renesanskoj insuli s unutrašnjim zatvorenim dvorištem uredi novi karlovački Gradski muzej ili starački dom propadale su.

Karlovačka banka, koja je objekt kupila od Grada za 17 milijuna kuna, pokušava objekt prodati već godinama. Iako traže osam milijuna kuna za zgradu koja ima čak 3400 četvornih metara, kupaca nije bilo. Sve do nedavno kada je Davor Petračić javnosti ponudio ideju prodaje vojarne kao stambeno-poslovnog kompleksa. Čitav je objekt tada prodan u samo tri dana, piše Lokalni.

– Stoljetni objekt prodajemo podijeljen u 74 jedinice na tri etaže. Došao sam na tu ideju jer mi je kao Karlovčaninu žao da tako odličan objekt na iznimnoj lokaciji propada. Razgovarao sam s vlasnikom, Karlovačkom bankom, i zajedno smo krenuli u projekt. Podijelio sam zgradu po katovima u manje prostore pogodne za stanove ili poslovne prostore. Rekli smo da ćemo kvadrat stana ili poslovnog prostora prodavati po cijeni od 322 eura, s time da si kupac može formirati veličinu stana. Katovi su sada podijeljeni po “vojnički” u veće ili manje prostorije. U samo tri dana te 74 jedinice kupila su 44 kupca; fizičke i pravne osoba. Kupovali su od ureda od 17 kvadrata na jugu zgrade do stanova od 70 kvadrata koji gledaju na Jelačić-plac. Imat ćemo i zubotehnički laboratorij u prizemlju, igraonicu na katu. Javljali su nam se mladi Karlovčani koji žele živjeti u Zvijezdi, u srcu grada – objašnjava za Lokalni.hr Davor Petračić, dipl. ing. građevine, sudski vještak, vlasnik tvrtke koja upravlja stambenim objektima po gradu te agencije za prodaju nekretnina, ali i nezavisni gradski vijećnik. Formirao je i listu zainteresiranih koji bi mogli kupiti još jednu takvu zgradu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ideja odlična. Karlovac ima puno potencijala.

New Report

Close