Hoteli Podgora postaju Medora hoteli i ljetovališta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. prosinac 2015. u 13:47
Foto: medorahotels.com

Ime Medora dolazi od izdržljivog, dugovječnog endemskog puža s Biokova.

Hoteli Podgora iz istoimenog mjesta na Makarskoj rivijeri nakon predstečajne nagodbe počinju modernizaciju i obnovu dijela hotela s oko 75 milijuna kuna i mijenjaju ime u Medora hoteli i ljetovališta.

 Izvijestio je to u utorak na konferenciji za novinare predsjednik Uprave te tvrtke Zrinko Kamber, dodajući da sve te promjene počinju s 2016. dok će prvi gosti u obnovljene hotele stići početkom idućeg ljeta.

 Objasnio je da ime Medora dolazi od izdržljivog, dugovječnog endemskog puža s Biokova.

 "Novo pozicioniranje te cijela poslovna strategija uključuje snažno povezivanje s lokalnim stanovništvom i zajednicom te usklađivanje s turističkim trendovima", kazao je Kamber. To po njegovim riječima znači razvoj autentičnog turističkog proizvoda kao spoja Jadranskog mora i planine Biokovo pod sloganom "Dotakni more, zagrli planinu!"

 Po novom konceptu, dosadašnje hotele iz sastava Podgore – Minerva i Mediteran, spojit će odmorišni kompleks Medora Auri Family Beach Resort na razini četiti zvjezdice i otvoriti ih sredinom lipnja iduće godine, ciljajući najviše na obitelji s djecom iz Hrvatske te Skandinavije, Njemačke, Austrije i drugih tržišta.

 U tim će hotelilma biti ukupno 313 soba i apartmana uz niz drugih sadržaja, a ukupno ulaganje od oko 75 milijuna kuna, koje s dosadašnjim od 30 čini 105 milijuna kuna, blizu je petogodišnjoj obvezi iz predstečajne nagodbe o ulaganjima od ukupno 112 milijuna kuna.

 Od ostalih ulaganja Kamber je najavio ono u obnovu manjeg pripadajućeg aparthotela koji će se zvati Medora Vinto i imati sedam apartmana, te ulaganje u modernizaciju autokampa Sutikla.

O imenu i dokapitalizaciji odlučuje skupština

 Hoteli Podgora ranije su za 4. siječnja iduće godine najavili izvanrednu glavnu skupštinu koja će odlučivati o svim bitnim promjenama za poslovanje, uz ostalo o promjeni naziva te povećanju temeljnog kapitala s 26,1 milijun kuna na 40,1 milijun kuna ili za 14 milijuna kuna.

 Nove dionice bi trebali upisati odnosno imati isključivo pravo na upis Agram Invest iz Zagreba te Slavonski ZIF. Ako to Skupština prihvati, ta dva trgovačka društva ulaze u suvlasništvo Hotela Podgora koje je prošle godine u procesu predstečajne nagodbe, preuzela tvrtka zagrebačkog poduzetnika Luke Kaića Novodom koja i nakon promjene temeljnog kapitala ostaje većinski vlasnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close