Grad Vukovar kupio od Borova parcelu vrijednu više od 36 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2018. u 11:16
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Dodala je kako će povećati efikasnost proizvodnje otklanjanjem uskog grla u fazi šivanja, te zaposliti 30 novih radnika.

Grad Vukovar kupio je od tvrtke Borovo parcelu veličine 69 hektara, vrijednu nešto više od 36,3 milijuna kuna. U povodu toga održana je konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Ivan Penava naglasio kako je riječ o izuzetno strateški atraktivnoj parceli u Vukovaru namijenjenoj gospodarskoj djelatnosti.  26 posto proračuna – Ovim potezom otvaramo nove gospodarske perspektive, poglavito iz prizme potencijalnih ulagača koji zahtijevaju veće građevinske površine kako bi mogli graditi pogone. Bilo je investitora koji su u nedostatku dovoljno velikih površina usmjeravali investicije u zemlje u okruženju i tu prije svega mislim na tvrtku Biodizel.

Kako piše Glas Slavonije, do realizacije je došlo zahvaljujući povećanju proračuna Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara za 20 milijuna kuna, a na moju, i inicijativu Grada Vukovara, Upravno vijeće Fonda odlučilo je iskoristiti novac za kupnju ove parcele. Vrijednost investicije iznosi 26 posto proračuna Grada za ovu godinu. Mogli smo taj novac uložiti u ceste, različite socijalne mjere i populistički se ponašati, ali odlučili smo se za dugoročan i kvalitetan strateški pristup koji će gradu donijeti pomake – rekao je Penava.

Gordana Odor, predsjednica Uprave Borova, ponovila je kako je nova uprava zatekla dug od 100 milijuna kuna, pa su prema hitnom postupku morali ići u plan financijskog restrukturiranja koje je u završnoj fazi. Navela je kako je zemljište koje je Grad kupio neoperativniji dio imovine i nisu ga namjeravali koristiti te im je njegova prodaja dao vjetar u leđa.

Dodala je kako će povećati efikasnost proizvodnje otklanjanjem uskog grla u fazi šivanja, te zaposliti 30 novih radnika. Većina će ih doći iz poduzeća Aktiv obuća koje krajem veljače gasi proizvodnju u Vukovaru.

Komentari (1)
Pogledajte sve

…36 MIL kuna je gotovo 5 milijuna EURA ! Radi se o poslovnoj parceli–. a to znači da se nalazi
IZVAN GRANICA URBANISTIČKOG PLANA NASELJA VUKOVAR…..unutar – naknadno promijenjene
namjene iz oranica u građevinsko zemljište , inače ne bi mogli graditi…
AKO se radi o samo 69 hektara ? …………..Niste se vi malo zabunili…?
Pa, ne može 69 hektara oranice koštati 5 MILIJUNA EURA …ili je gradonačenik Vukovara ..
dobio novac za plaćanje parcele po “specijalnim cijenama ” u koju je uračunat trošak
izrade cijele buduće infrastrukture ..???

Kupnjom zemljišta Grad Vukovar – spasio BOROVO od gubitaka.

New Report

Close