Studio Nexus kreirao reklame za ukrajinsko pivo

Autor: Josipa Ban /VLM , 30. prosinac 2012. u 22:01
Pojedine reklame za ukrajinsko pivo snimane su i u Hrvatskoj, u Zagrebu i Splitu

Zagrebačka tvrtka dobila unosan posao promidžbe ukrajinskog piva, sponzora Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu 2014.

Zagrebački Studio Nexus niže uspjehe u reklamnim kampanjama pivarskih industrija.

U posljednjih nekoliko godina osmislili su kampanje za pivske brendove iz čak četiri zemlje, Ožujsko, Zagrebačke pivovare, Zlatorog, slovenskog Laškog piva, Nektar pivo, Banjalučke pivovare te Chernigivske pivo, ukrajinskog SUN Inbeva. Za posljednje, ukrajinsko pivo, pak upravo su završili snimanje foto-kampanje za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu što je najbolji dokaz da hrvatske kreativne agencije imaju što ponuditi poznatim stranim tvrtkama.  Suradnja sa SUN Inbevom nastavak je ugovorene suradnje započete u kolovozu prošle godine, a koja će trajati sve do Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. Foto-kampanjom, odrađenom posljednjih dana, Studio Nexus vodio je produkciju foto snimanja vizuala koji će sljedećih mjeseci biti korišten u promoviranju Chernigivske piva, službenog sponzora Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se u 2014. održati u Brazilu. Suradnja između zagrebačkog studija i ukrajinske pivovare započinje prije više od godinu dana kada je Studio Nexus kao tadašnja kreativna agencija Ožujskog piva, čiji je vlasnik Zagrebačka pivovara bila članica Inbev grupacije, odabran da napravi jedinstvenu kreativnu platformu za oglašavanje ključnih pivskih brendova korporacije Inbev za devet zemalja srednje i istočne Europe.

"Brend manageri Chernigivske piva, najvećeg brenda tvrtke SUN Inbeva, zamijetili su naše kreativne potencijale. Svidio im se naš način razmišljanja te su nas pozvali na kreativni pitch za izradu nogometne platforme Chernigivskog piva. Na pitchu smo pobijedili i dobili ugovor do 2014.", prisjeća se Albino Uršić, kreativni direktor Studia Nexus. Za SUN Inbev, napominje Uršić, snimili su više reklama na temu nogometa. Kako je Chernigivske pivo sponzor ukrajinske reprezentacije, tijekom europskog nogometnog prvenstva, održanog u Poljskoj i Ukrajini ovog ljeta, rad Nexusa mogao se vidjeti diljem Europe. "Od ukrajinskih kolega dobili smo komentar da smo bolje pokazali ukrajinski nacionalni ponos nego većina tamošnjih agencija", ističe kreativni direktor Nexusa. Napominje i kako su treću i četvrtu reklamu snimili u Hrvatskoj "tako da smo osim izvoza ideja u Ukrajinu, zaposlili i hrvatske producentske kuće te im omogućili da i oni zarade koji euro". Zanimljiva je i činjenica da je reklama koja je puštana za vrijeme Europskog prvenstva i koja je Ukrajince pozivala da budu domoljubi i bodre svoju reprezentaciju u potpunosti snimana u Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu i Splitu. Koliko je vrijedan ugovor koji su potpisali sa SUN Inbevom iz Ukrajine Uršić ne otkriva, pravdajući se poslovnom tajnom. Otkriva samo da se radi o nešto većoj zaradi od one koju bi za isti takav projekt uspjeli dobiti u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close