Znate li zašto stvarno bogati više ne koriste maske za mobitele?

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2023. u 09:04
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Pojavio se najnoviji trend među VIP osobama.

Razgovaramo o detaljima po kojima se razlikuju od svih nas ostalih, poput nošenja luksuznog pletiva, neutralnih boja, izbjegavanja bilo kakvih logotipa i, paradoksalno, ne jedenja, pogotovo kad su u restoranu.

No, među bogatašima postoji još jedan bizaran hir koji se pojavljuje.

Znate li maske koje, osim što stražnju stranu vašeg mobitela čine “pomodnom”, štite ga od bilo kakvih padova koji bi ga mogli koštati “života”?

Naravno, ne možete mijenjati pametni telefon svaki put kad vam isklizne iz ruku, džepa ili torbe, stoga blagoslovite maske.

Očito si ipak VIP osobe to mogu priuštiti jer su kod njih nestale maske za mobitele.

Četiri razine bogatstva, uključujući mobitel bez maske

Čini se da se istinski bogataši vole razmetati svojim privilegijama, između ostalog čak i ostaviti svoj najnoviji model hipertehnološkog mobitela potpuno golim, a da ga ni na koji način ne zaštite od udaraca.

U stvarnosti, sve počinje od onoga što je počelo kružiti društvenim mrežama, a odnosi se na četiri razine bogatstva pojedinca:

  • nema duga
  • ne provjerava cijene u restoranima
  • ne provjerava cijene hotela
  • uopće ne koristi masku za iPhone

Tu je i estetski razlog

Postavilo bi se i jedno estetsko pitanje. Ovu posljednju točku objasnio je Thomaï Serdari, direktor MBA programa Fashion & Luxury Sveučilišta New York, prenosi Novi list.

iPhone bi estetski bio toliko lijep i suptilan objekt da ga je šteta sakriti obojenim, debelim, plastičnim maskama ili oblijepiti banalnim logotipima.

I nadalje, prema Serdariju, minimalni predmeti spadaju u koncept udobnosti sa sve minijaturnijim torbama u koje jedva stane mobitel, a kamoli maska:

“Minimalizam čini život ugodnijim, a također je sinonim za red i čistoću.”

Prema riječima stručnjaka, ako ste bogati, ne trebate ni imati nešto sa sobom što može ogrebati vaš mobitel, poput ključeva.

Ukratko, nema veze ako postoji opasnost da najnoviji model iPhonea bude uništen: važno je isticati se bogatstvom pod svaku cijenu.

Čak i kroz (ili bolje bez) jednostavnog poklopca.

Komentirajte prvi

New Report

Close