Znanost kaže da postoji jedna korist od ispijanja piva svaki dan, evo i koja

Autor: Poslovni.hr , 24. lipanj 2022. u 14:00
Foto: Unsplash

Još bolje, istraživači su također rekli da jedno pivo dnevno ne povećava tjelesnu težinu ili masnoću.

Svi već znamo da je umjereno pijenje alkohola i dobro zaokružena prehrana ključ svakog zdravog načina života.

Ali sada, nova studija pokazuje da pijenje jednog alkoholnog pića svaki dan, posebice, može pomoći u održavanju zdrave crijevne flore, a to piće je pivo.

U studiji, koja je objavljena u časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry, istraživači su davali zdravim muškarcima da piju oko 3,5 deci alkoholnog ili bezalkoholnog lager piva dnevno tijekom četiri tjedna, piše Eat this.

Foto: Unsplash

Na kraju studije, 22 muškarca imala su veću bakterijsku raznolikost u crijevima i bolje markere crijevnog zdravlja nego prije početka studije.

“Bezalkoholno i alkoholno pivo povećalo je raznolikost crijevnih mikroba, što je povezano s pozitivnim zdravstvenim ishodima. Ovi rezultati sugeriraju da su učinci piva na modulaciju crijevne flore neovisni o alkoholu i mogu biti posredovani pivskim polifenolima”, rekli su istraživači u studiji.

Još bolje, istraživači su također rekli da jedno pivo dnevno ne povećava tjelesnu težinu ili masnoću.

Iako je sama studija bila mala, njezini nalazi mogu biti presedan za daljnja istraživanja u području utjecaja alkohola na zdravlje.

Iako su rezultati ove studije obećavajući za ljubitelje piva, važno je zapamtiti da redovito pijenje piva ponekad može izazvati iritaciju vašeg probavnog sustava.

“Kod pijenja piva vaš želudac može proizvesti više kiseline nego inače, što se može pretvoriti u upalu crijevne sluznice. To može imati dugoročne nuspojave poput gastritisa. Ne zovu to uzalud ‘pivski trbuh’ “, rekla je nutricionistica Katie Boyd.

Komentirajte prvi

New Report

Close