Želite na vaš automobil staviti personalizirane tablice? Evo koje su vam opcije i koliko koštaju

Autor: Poslovni.hr , 30. prosinac 2020. u 10:02
Foto: Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Vlasnik vozila može naručiti registarske pločice s unaprijed zadanim registarskim brojem pod uvjetom da je zatraženi registarski broj slobodan.

O personaliziranim registracijskim pločicama vlada podijeljeno mišljenje. Za neke je to besmisleno bacanje novca, no neki uživaju u njima i nije im problem dati više novca u odnosu na standardne tablice.

Vlasnik vozila može naručiti registarske pločice s unaprijed zadanim registarskim brojem pod uvjetom da je zatraženi registarski broj slobodan – to su registarske pločice po narudžbi. Pritom zainteresirani moraju znati kako registarski broj na registarskim pločicama po narudžbi ne može sadržavati slova Č, Ć, Đ, Š i Ž, navodi se na stranicama HAK-ove revije.

Cijene su utvrđene Rješenjem o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica. Par običnih pločica stoji 65 kuna, a cijena pločica po narudžbi, izrađenih pojedinačno s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom, iznosi 278 kuna za par.

Puno veća cijena je za registarske pločice po izboru, u kojima je vozačima dana veća sloboda izbora raznih personaliziranih kombinacija brojki i slova. Takve pločice stoje 2000 kuna za par ili 1500 kuna za komad, što je značajno skuplje od običnih tablica, no valja napomenuti da je i to puno manje od 6700 kuna, koliko je par takvih pločica stajao do prije dvije i pol godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ne vidim takvoga razloga što su personalizirane tablice toliko skupe u Hrvatskoj. Jedan primjer u njemačkoj taj gušt stoji 25-30eura više od običnih.Isto je kad stroj otiska normalnu tablicu ili tablicu koju ti želiš.Sad ljudi vidite koliko je naša Hrvatska vlada lopovska i pohlepna.

New Report

Close