Zagrebačka banka više nije izdavač portala Banka.hr i Domosfera

Autor: Saša Paparella , 26. travanj 2016. u 22:00
FOTO: Thinkstock

Hrvatska udruga banaka zainteresirana za brend?

Nakon što je u prosincu 2014. ukinuto tiskano izdanje mjesečnika Banka, Zagrebačka banka potpuno izlazi iz medija te prestaje izdavati online izdanje Banka.hr i portal Domosfera. Kako neslužbeno doznajemo, Domosfera se ukida, dok za Banku.hr ima zainteresiranih kupaca koji bi preuzeli samo brend ali ne i izdavača, Suvremene poslovne komunikacije.

Ta tvrtka navodno ide u likvidaciju, a šestero njenih zaposlenika od 1. svibnja ostaje bez posla. Upućeni tvrde da je među zainteresiranima za preuzimanje Banke.hr i Hrvatska udruga banaka (HUB), a njen direktor Zdenko Adrović rekao nam je da "u ovom trenutku ne može ni potvrditi niti demantirati" interes za preuzimanjem portala. Inače, u HUB je do rujna 2015. bio angažiran i glavni urednik Banke.hr Željko Ivanković, koji nam je rekao kako nije upoznat s detaljima o sudbini portala. Zaposleni novinari, kojima je rečeno da se 30. travnja gase serveri, nezadovoljni su ovakvim raspletom jer misle da su i neke bolje varijante bile realne.

Naime, nakon ukidanja tiskanog izdanja obratili su se NO-u Zagrebačke banke pismom u kojem su pitali postoji li mogućnost da samostalno preuzmu izdavanje Banke i portala Banka,hr, ali nikada nisu dobili odgovor. "Iako tvrtka koja izdaje Banku već godinama loše stoji, s tiskanim izdanjem smo imali prihode i održavali smo se na rubu. Ukidanjem magazina  ostali smo bez prihoda i bilo je samo pitanje kada ce se sve urušiti", kažu zaposlenici.  Novinari tvrde da se novac neracionalno trošio, plaćao se preveliku poslovni prostor "bilo je puno prostora za uštede, ali na tome nijedan direktor nije ozbiljno radio", kaže naš sugovornik, koji želi ostati anoniman.

Također, od tvrtke 404 lani je naručen novi portal koji je izrađen, ali nikada nije pušten u rad. Za komentar smo zamolili i vlasnika Banke.hr. "Zagrebačka banka se strateški fokusira na svoje osnovne poslovne ciljeve pružanja kvalitetnih i tehnološki naprednih usluga te ostvarivanja interaktivnog dijaloga i komunikacije s bankarima na svim našim on line kanalima. Jedna od njih je i naša nova internetska stranica www.zaba.hr kojom građanima i poduzetnicima pružamo što preciznije informacije", rečeno nam je. 

Komentirajte prvi

New Report

Close