Vrbanovoj vili na Jadriji German Design Award

Autor: Poslovni.hr , 26. prosinac 2017. u 11:40
FOTO: German Designe Award Jadrija

Prijatelji mi nerijetko u šali znaju reći da sam ja kuća, da bih izgledao točno kao ta vikendica, rekao je Vrban.

Višestruko nagrađivani hrvatski arhitekt Ante Vrban osvojio je još jedno priznanje. Naime, njegova vila na Jadriji ovjenčana je nagradom German Design Award.

– Minimalistički dizajn ovog ljetnikovca zrači ogromnom mirnoćom zahvaljujući njegovoj jasnoj estetici dizajna. Građevina također svojim bezbrojnim zrcalima odražava okoliš, što kuću čini praktički "nevidljivom". Ovaj dom idealno je mjesto za odmor i opuštanje – ocijenio je žiri.

Vrban, vlasnik Onix grupe, inače ima već 300 projekata diljem svijeta. Za sebe kaže da je čovjek koji voli jednostavnost i da se veseli najelementarnijim stvarima kao što su sjećanja na Međunarodni dječji festival u Šibeniku i stvaranje prostora baš po mjeri osobe.

O svojoj vili na Jadriji nedavno je za Večernji list izjavio sljedeće:

– Prijatelji mi nerijetko u šali znaju reći da sam ja kuća, da bih izgledao točno kao ta vikendica. Jadrija je mjesto koje meni definira ljubav, tamo sam odrastao s bratom (pokojnim vizažistom Tomom Vrbanom, nap. a.) ljetovao kod bake i djeda. Dugo sam tražio kuću koju bih uredio jer je ona u kojoj smo inače boravili postala pretijesna. Nazvala me gospođa koja je prodavala svoju kuću, a koja mi je odgovarala, nakon čega sam u svom stilu odmah doputovao u Šibenik. U njoj je puno svjetla, što inače definira moj rad, dok je inspiracija bila sama Jadrija sa svim svojim specifičnim okusima, mirisima, ljudima. Pogledate li kuću vidite da je zadržala elemente starih jadrijskih vikendica, a danas je moja oaza za opuštanje. To je kuća za sreću kojoj ću se cijeli život vraćati.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close