Kod kuće vam kečap stoji u hladnjaku, ali pitate se zašto je u restoranima vani, na stolovima? Odgovara li mu više sobna temperatura ili radije boravi u hladnijim krajevima?
Zahvaljujući rajčici i octu kečap je vrlo kiseo. Sadrži dosta soli i šećera, koji su prirodni konzervansi i koristili su se za čuvanje hrane prije nego su postojali frižideri. Zbog toga, kao i zbog činjenice da je termički obrađen, kečap ostaje stabilan, tj. neće se pokvariti na sobnoj temperaturi. Naravno, ako ga dobro zatvarate nakon upotrebe, piše Pun kufer.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu