VIDEO: Želite li voziti luksuznu Putinovu limuzinu? Kreću rezervacije

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2019. u 15:20
FOTO: Screenshot/YouTube

Proizvođač luksuzne Putinove limuzine počinje uzimati prednarudžbe klijenata.

Trgovci ruskim novim automobilima Aurus od 15. veljače počet će uzimati prednarudžbe za limuzine i sedan vozila, priopćilo je rusko Ministarstvo industrije i trgovine, a prenosi RT.

Ruski trgovci automobilima Avilion i Panavto, službeni trgovački partneri automobilske linije Aurus, započet će s predbilježbama za kupnju vozila koja su prvotno razvijena za potrebe ruskog predsjednika.

Kupci će moći rezervirati isti automobil u vlasništvu predsjednika Vladimira Putina, novi ruski Aurus Senat Limousine L700, kao i njegovu sedan verziju Aurus Senat S600.

"Zainteresirani klijenti imat će priliku izravno kontaktirati službene partnere branda", izjavio je (u ponedjeljak) ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

Prvi luksuzni automobili prodavat će se u Rusiji, a potom će se plasirati i na globalno tržište, najavio je prošle godine  Franz Hilgert, generalni direktor Aurusa. Vozila će se izvoziti u šest regija širom svijeta. Hilget je ranije rekao TASS-u da se Europa smatra prvim izvoznim tržištem za nove automobile te da su već primljene i prve inozemne narudžbe.

Do 2021. godine tvrtka želi početi s proizvodnjom do 5.000 Aurus automobila godišnje.

Putin: Limuzinu napraviti dostupnom

Aurus je kombinacija oznake za zlato (Au, zlato lat. aurum) i skraćenice 'rus' za Rusiju. Ime je stvoreno tijekom projekta izrade predsjedničke limuzine pod nazivom "Kortezh".

Nakon debija limuzine tijekom Putinove ceremonije polaganja prisege u svibnju 2018. godine, predsjednik je predložio da automobilska linija postane pristupačna "za ljude bilo kojeg dohotka, uključujući i one sa srednjom zaradom".

Predsjednička limuzina je od tada privukla mnogo pozornosti tijekom inozemnih putovanja ruskog lidera, uključujući summit G20 u Argentini te posjet Finskoj, gdje se Putin susreo s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Komentirajte prvi

New Report

Close