VIDEO: U vodi u plastičnim bocama pronađena opasna kemikalija

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2019. u 08:45
Foto: Getty Images

Neki smatraju da je flaširana voda najsigurniji izbor za izbjegavanje onečišćenja u pitkoj vodi, kao što su arsen i olovo.

Međutim, nedavna istraživanja pokazala su da nisu svi brendovi vode u bocama slobodni od potencijalno otrovnih kemikalija.

U lipnju su istraživači pronašli "visoku razinu" arsena u bocama prodavanim u marketima Whole Foods i CVS. Ti su nalazi potvrdili ranije istraživanje koje je otkrilo razine arsena koje su premašile dopušteni limit koji je postavio FDA (Odjel za sigurnost hrane).

Odjel za javno zdravstvo u Massachusettsu upozorava na prisutnost per- i polifluoralkilnih tvari (PFAS). Kemikalije su otkrivene u flaširanoj vodi koja se prodaje na Whole Foods i CVS marketima u državi. Business Insider izvještava da je kemikalija PFAS povezana s ozbiljnim zdravstvenim stanjima poput raka, kao i oštećenjem jetre i razvojnim problemima.

Budući da se PFAS rijetko razgradi u okolišu, stručnjaci tvrde da njegovo konzumiranje ili udisanje znači da bi mogao ostati u vašem tijelu do kraja života. Službenici Massachusettsa poručili su trudnicama da ne piju flaširanu vodu 'iz opreza'.

Više u videu:

Komentirajte prvi

New Report

Close