Vaša krvna grupa otkriva što biste trebali jesti, a što izbjegavati

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2022. u 09:09
Foto: Pixabay

Prehrana prema krvnoj grupi možda bi mogla pomoći i u gubitku kilograma.

Prehrana temeljena na krvoj grupi otkriva što biste trebali jesti, a što izbjegavati,piše Winchester hospital. Primjerice, ako imate krvnu grupu A, trebali biste više jesti vegetarijansku hranu, ako imate krvnu grupu 0, trebali biste jesti uglavnom meso i izbhegavati žitarice, a ako imate krvnu grupu B, onda možete jesti raznovrsne namirnice, poput mliječnih proizvoda koje se ne preporučuju osobama s krvnom grupom A i O.

Prehrana prema krvnoj grupi možda bi mogla pomoći i u gubitku kilograma, a takav plan mršavljenja napravio je dr. Peter D’Adamo, liječnik naturopat. On smatra da ćete se osjećati bolje ako jedete hranu koja odgovara vašoj krvnoj grupi.

Također, ovaj liječnik vjeruje da će se hrana manje nakupljati u tijelu u obliku masti i da će osoba imati manju vjerojatnost od zdravstvenih problema ako se pridržava ovog plana, prenosi N1.

Dr. D’Adamo smatra da je krvna grupa evolucijski marker koji ukazuje na to koja je hrana najbolja za vaše tijelo, a koja mu može naškoditi. Također preporučuje da ljudi više konzumiraju svježu prirodnu hranu, a izbjegavaju prerađenu. Ne treba jesti čokoladu, kavu i alkohol, ističe liječnik.

Krvna grupa A

Prema dr. D’Adamu, osobe koje imaju krvnu grupu A trebale bi jesti povrće, voće, žitarice, grah, mahunarke, orašaste plodove i sjemenke.

Kada je u pitanju hrana koju trebaju izbjegavati osobe s krvnom grupom A, onda su to mliječni proizvodi, meso, riba, perad, jaja i prerađena hrana.

Nadalje, ovaj liječnik preporučuje i različite vježbe osobama s različitim krvnim grupama. Tako navodi da bi se osobe s krvnom grupom A trebale baviti jogom, golfom i sličnim sportovima.

Krvna grupa B

Osobe s krvnom grupom B trebaju jesti povrće, voće, žitarice, grah, mahunarke, meso, perad, ribu, jaja i mliječne proizvode.

Oni koji imaju ovu krvnu grupu trebali bi izbjegavati orašaste plodove, sjemenke i prerađenu hranu.

Kada je riječ o vježbanju, osobe s krvnom grupom B trebaju se baviti aktivnostima umjerenog intenziteta poput hodanja, planinarenja i tenisa.

Krvna grupa AB

Osobe s krvnom grupom AB mogu jesti jesti namirnice slične koje jedu i osobe s krvnom grupom A i B, ali liječnik navodi da je za njih najbolja veganska prehrana. Trebaju izbjegavati prerađenu hranu.

Za osobe s krvnom grupom AB, dr. D’Adamo preporučuje umirujuće vježbe i tjelovježbe umjerenog intenziteta.

Krvna grupa 0

Prehrana kod osoba s krvnom grupom 0 trebala bi sadržavati meso, perad, ribu i maslinovo ulje, ali postoje određena ograničenja u konzumaciji određenog povrća, orašastih plodova, sjemenki i jaja.

Osobe s krvnom grupom 0 trebale bi izbjegavati mliječne proizvode, žitarice, kruh, tjesteninu, rižu, grah i prerađenu hranu.

Osobama s ovom krvnom grupom preporučuju se snažne vježbe poput trčanja.

Treba naglasiti da dosadašnja istraživanja nisu pokazala da ovakav plan prehrane pospješuje mršavljenje,  no s obzirom na to da su u pitanju stroge smjernice, navode da bi onima koji se pridržavaju ovog plana moglo nedostajati nekih nutrijenata. S druge strane, dr. D’Adamo preporučuje uzimanje i određenih suplemenata kako bi osoba ispunila sve svoje nutritivne potrebe.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close